Fraai Jewels – karaktervolle sieraden met kleine verrassingen

Fraai Jewels

Anna Celine Balink en Maarten Ruijtenberg zijn na een jarenlange vriendschap Fraai Jewels begonnen. Als ondernemer ziet Maarten al vanaf jonge leeftijd kansen en heeft hij oog voor mooie producten. Toen hij Anna aan het werk zag op de vakschool in Schoonhoven, waar zij het vak van goudsmid leerde, was hij direct onder de indruk van Anna’s vakmanschap en bevlogenheid. Maarten was zo enthousiast over de sieraden die Anna maakte en was ervan overtuigd dat de wereld hiervan moest weten. Zijn talent als ondernemer wilde hij hiervoor inzetten. Er volgde inspirerende brainstormsessies met elkaar waarbij hun ideeën over een te starten onderneming bijzonder mooi verenigbaar bleken. Binnen tweeënhalf jaar stond het merk Fraai Jewels. In april 2018 vond de feestelijke opening plaats.

Unieke edelstenen

Alle sieraden in de Fraai collecties worden bedacht, ontworpen én geproduceerd door Anna Celine. Bij Fraai combineert Anna haar vakmanschap met haar creativiteit om de bijzondere collecties te ontwerpen. Maarten is verantwoordelijk voor de randzaken zodat Anna zich volledig kan focussen op haar vakmanschap. Hij zorgt onder meer voor de beschikbaarheid van goud en de bestellingen van de unieke edelstenen die in de Fraai sieraden terug te vinden zijn. In het bedrijf zie je de waarden terugkomen die voor de makers belangrijk zijn. Zo is de trots op het eigen werk en het op een eerlijke en respectvolle manier van ondernemen belangrijk voor Fraai Jewels.

De sieraden van Fraai Jewels worden gemaakt in een atelier in hartje Amsterdam. Fraai Jewels maakt zeer hoogwaardige sieraden van edelmetalen en persoonlijk uitgekozen edelstenen. Wanneer je een Fraai sieraad koopt, betekent dit dat je hier een leven lang van kan genieten. De stijl van Fraai laat zich het beste omschrijven als klassiek met een eigen twist. Zowel Anna als Maarten hebben duidelijk voor ogen wat zij mooi vinden, vanuit daar worden de materialen gevonden die vanuit verschillende delen van de wereld geleverd worden. Op dit moment bestaat Fraai Jewels uit vier vaste, zeer bijzondere collecties met allemaal hun eigen kenmerken. De sieraden worden voornamelijk van 14-karaats goud gemaakt. Alle sieraden worden vanaf het begin tot het eind handgemaakt, hierdoor zijn alle sieraden uniek. Het merk ontwikkelt continu waarbij ook ruimte komt voor het ontwikkelen van customised producten om maximaal aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen.

Duurzaam

Fraai Jewels werkt voornamelijk met goud en uniek vervaardigde edelstenen. Goud is een grondstof die nooit verloren gaat. Een gouden sieraad dat generaties oud is, blijft altijd zijn waarde en schoonheid behouden. Goud is een duurzame grondstof waarmee producten worden gemaakt die tot in de eeuwigheid gedragen kunnen worden en van generatie op generatie worden doorgegeven. Dit is wat wij zo mooi vinden aan het produceren van onze hoogwaardige Fraai sieraden; het zijn producten zijn die voor eeuwig blijven bestaan en met trots meer dan één mensenleven gedragen kunnen worden. Hierdoor dragen onze producten niet bij aan een weggooitrend van veel huidige producten.

Fraai Jewels wil in de komende jaren uitgroeien tot een sieradenmerk dat klanten verwend met verfijnde handgemaakte designs. “Wij willen alle klanten een prachtig sieraad kunnen bieden dat past bij het karakter van elke individuele drager. We richten ons hierbij op klanten die graag hun persoonlijkheid vertalen in hun sieraden en zich daarmee willen uiten. Tot nu toe hebben we ons vooral op het online aanbieden van onze sieraden gericht, voor de toekomst streven wij ernaar het aantal fysieke verkooppunten uit te breiden. In eerste instantie in Amsterdam, daarna willen we ons op de rest van Nederland focussen.”

Fraai Jewels

Buitendraaierij 54, 1021 NN Amsterdam, Nederland
0633042718

Meet the makers

Over deze maker