Field of Hope – Capture Nature

Field of Hope logo

Field of Hope is de liefdevolle samenwerking tussen Danielle Kortekaas en Hariatie Eleveld, beiden met een uitgebreide ervaring in communicatie, brandbuilding, (interieur)styling en mode. Danielle heeft jarenlang als styliste voor modebladen gewerkt en runt een eigen interieur(styling)label. Hariatie heeft verschillende kledingmerken succesvol in de Benelux geïntroduceerd en is bij meerdere bedrijven verantwoordelijk geweest voor de opzet en uitbouw van commerciële activiteiten.

Al meer dan twintig jaar kruisen hun carrièrepaden elkaar in verschillende hoedanigheden en functies. Uiteindelijk ontwikkelde zich een uitermate sterke vriendschap toen ze allebei door zwaar weer gingen. Beiden haalden in deze tijd veel troost, hoop en vertrouwen in de toekomst uit hun wandelingen door de bossen- en bloemenvelden met hun honden. Field of Hope is ontstaan  vanuit de liefde voor de natuur en het verlangen om die vast te leggen. Dit doen ze door gedroogde bloemen, grassen en (on)kruid te verwerken in vintage lijsten en glaswerk.

Handgeplukt en met liefde verwerkt 

De gebruikte bloemen, grassen en (on)kruid plukken ze zelf, tijdens wandelingen in de natuur rondom Amsterdam, maar ook tijdens hun reizen. Na het verzamelen volgt een intensief en langzaam droogproces, voordat de bloemen en grassen verder verwerkt  worden in hun Flasks, Tubes & Frames of Hope. 

Field of Hope

Al het glaswerk dat gebruikt wordt, is antiek of gerecycled laboratorium-glas dat ze op verschillende plekken vinden in Nederland of tijdens (sourcing)reizen. De lijsten zijn vintage en komen vaak van kleine marktjes in Frankrijk. Uiteraard wordt al het glas, voor het gevuld wordt, zorgvuldig gereinigd. De lijsten worden, waar nodig, gerepareerd en krijgen een nieuw ophangsysteem. Maar imperfectie en decay zijn een must!

Field of Hope

Het vullen gaat met de hand en vergt nauwkeurige precisie en oog voor kleur en compositie. Als laatste wordt elk werk voorzien van een waxzegel met het logo van Field of Hope. Het resultaat: karakteristieke items gevuld met “Captures from Nature”. Alle producten worden vervaardigd in het atelier in de binnenstad van Amsterdam. Elk item uit het assortiment is uniek en samengesteld met de grootst mogelijke liefde en aandacht.  

Er wordt waar kan altijd ecologisch, vintage en gerecyceld materiaal gebruikt. Bovendien wordt alleen datgene meegenomen uit de natuur wat niet bedreigd is. Al het natuurschoon wordt met respect behandeld. De toekomst van Field of Hope? “Met een gypsy soul de wereld veroveren, altijd terugkomend naar ons Amsterdamse hart”. Amsterdam is de thuisbasis en inspiratiebron én Amsterdam is een uitstekende vooruitstrevende markt waar retailers direct met Field of Hope in zee zijn gegaan. Op het gebied van de ontwikkelingen binnen het assortiment zijn deze retailers van onmisbare waarde gebleken.

Hier in Amsterdam is een stabiele basis gelegd voor Field of Hope, nu is het tijd zich te tonen aan de rest van de wereld. Je volgt Field of Hope op Instagram en Facebook.

Field of Hope

Roerstraat 93C, Amsterdam, Nederland
+31619874007  

Meet the makers

Over deze maker