Chicken or Pasta? – Enjoying the journey

chickenorpasta

Tijdens haar werk als stewardess werd Heleen Rittershaus, de oprichtster van ‘Chicken or Pasta?’, zich er van bewust dat de veiligheidsvoorschriften van luchtvaartmaatschappijen zich voor meer lenen dan alleen de luchtvaart. Uit hun oorspronkelijke context geven ze ook een gevoel van richting en helderheid van geest die we in het dagelijks leven net zo goed kunnen gebruiken.

Het merk ‘Chicken or Pasta?’ (tevens de vraag die velen herkennen wanneer er maaltijden worden geserveerd aan boord) gaat over het maken van keuzes. We maken de hele dag door keuzes en wanneer we ons hier bewuster van worden, kunnen we deze beter inzetten om daadwerkelijk invloed te hebben op ons leven.

Vluchtveiligheid

Door de vluchtveiligheid uitdrukkingen en instructies op sweaters, t-shirts en tassen te bedrukken, is er een waardevolle manier ontstaan om je eigen ‘note to self’ (uit) te dragen en spelenderwijs jezelf gedurende de dag aan deze ‘mindset’ te helpen herinneren.

En omdat het bij ‘Chicken or Pasta?’ gaat over zowel zelfbewustzijn als sociaal bewustzijn, is er uiteraard gekozen voor duurzaam gemaakte en sociaal verantwoordelijke producten. Ook het zeefdrukken wordt met milieuvriendelijke inkt en in Amsterdam gedaan.

Geboren en getogen in Amsterdam

‘Chicken or Pasta?’ is geboren en getogen in Amsterdam, in tegenstelling tot Heleen zelf. Geboren in Kenia en verder ook opgegroeid in Singapore en Iran, was reizen vanaf jongs af aan een intrinsiek onderdeel van Heleen’s leven.

Na fotografie te hebben gestudeerd besloot ze de wereld verder te verkennen door als stewardess te werken. Gedurende 17 jaar reisde ze de wereld rond en eenmaal met de voeten op vaste grond, besloot ze de lessen van de luchtvaart toe te passen in een nieuw avontuur.

Luchtvaart mantra’s

Het ‘reizen’ verplaatste zich dan ook van fysiek de wereld in gaan naar het avontuur binnen het ondernemerschap. Deze voor haar compleet nieuwe wereld heeft gezorgd voor zowel persoonlijke als bedrijfsmatige overwinningen en tijdens deze processen heeft ze haar eigen ‘luchtvaart mantra’s’ meer dan eens toe kunnen passen.

Breathe Normally, Mind Your Step, Doors may be Opened… om maar een paar te noemen.

Welke keuzes zou jij kunnen maken om een positieve invloed op jouw leven te creëren?

Chicken or Pasta?

Levantplein 7, Amsterdam, Netherlands
06 110 182 88

Meet the makers

Over deze maker