De 7 Deugden – Een sociale onderneming

logo brouwerij de 7 deugden

Uniek speciaalbier uit Amsterdam

Bij Brouwerij De 7 Deugden in Osdorp maken ze speciaalbier dat perfect past bij je eten, een beetje à la wijn-spijs combinaties, maar dan met bier. De brouwerij maakt alles van IPA en Stout tot traditioneel blond bier. Toch zijn alle bieren van Brouwerij de 7 Deugden uniek en anders dan je gewend bent, doordat ze verschillende kruiden en specerijen toepassen.

Brouwerij met hart voor de brouwers

Brouwerij de 7 Deugden is al sinds jaar en dag bekend in Amsterdam, waar al het bier wordt gebrouwen. Sinds een aantal jaar timmert de brouwerij hard aan de weg om ook de rest van Nederland te overtuigen van hun heerlijke bier. Het écht Hollandse bier wordt gemaakt onder toeziend oog van Garmt Haaksma, die niet alleen zorgt voor lekker bier, maar ook voor gelukkige werknemers.

De brouwers zelf zijn namelijk grotendeels mannen en vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Bij brouwerij De 7 Deugden werken mensen met een beperking. Mensen die nergens anders aan de slag komen. Zij komen niet vanwege hun glanzende c.v. Nee, in feite zeggen ze: ‘Ik sta met lege handen. Geef me een kans.’ Het vraagt moed om je zelf zo kwetsbaar op te stellen.’ Dankzij de Osdorpse brouwerij krijgen zij de kans om te doen wat ze leuk vinden in een gezellige omgeving.

‘Bij De 7 Deugden vragen we niet wat mensen mankeert, maar wat ze kunnen. Vaak ontdekken we in de loop van de tijd waar hun kracht ligt. In dit proces van zoeken en ontdekken lopen onze mensen ook tegen hun grenzen op. Ze worden telkens weer geconfronteerd met hun beperkingen en dat is een pijnlijk proces. Maar ze doen het wel. Het vergt moed om die confrontatie aan te gaan.’

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Brouwerij De 7 Deugden

Akersluis 8D, 1066 EZ Amsterdam, Nederland
020 667 3221

Producten

Meet the makers

Over deze maker