Brouwerij Breugem – Kwaliteit uit Zaandijk

breugem-logo-vierkant

Patrick Breugem
Breugem is geen verzonnen naam met een Belgische klank, maar gewoon de naam van de man achter het bier. Eigenaar Patrick was al brouwer in de voormalige brouwerij in Zaandam en brouwt sinds 2014 zijn eigen bier in Zaandijk. Hij heeft eerder gewerkt in Brouwerij de Prael en was brouwmeester bij De 7 Deugden in Amsterdam. Zijn passie voor bieren is ongekend en het bedenken en brouwen van innovatieve recepten is zijn grootste drijfveer. Het liefst schenkt hij trots zijn bieren zelf tijdens diverse festivals. Samen met de Zaans-Canadese bierkenner Derek Walsh werkt hij zijn portfolio uit waarbij diverse uithoeken van het bierspectrum worden verkend. Maar de basis blijft het verder optimaliseren van de klassiekers zoals de prijswinnaars het Zoentje en de befaamde Tripel.

Patrick Brouwerij Breugem

De rest van het team
Brouwen is de kern maar dit kan alleen goed gedijen in een strakke organisatie. Brouwerij Breugem heeft een team van mensen die ook op gebieden als logistiek, marketing en boekhouding professioneel opereert. Ze hebben de zaken voor elkaar om lekker door te groeien en bierminnend Nederland van mooie bieren te voorzien.

De brouwerij 
In historisch Zaandijk verrees in 2016 een nieuwe brouwerij, genaamd Brouwerij HOOP. Gelegen onder de rook van de Zaanse Schans, de favoriete bestemming van ruim twee miljoen toeristen, werkt de brouwerij met een hagelnieuwe Duitse Caspary-machine.

Breugem is daar één van de twee gebrouwen ‘huisbieren’. Bij de brouwerij is een restaurant met proeflokaal gevestigd met de Breugembieren op de tap. Ook is er een heuse bierwinkel, die naast de biertjes van Breugem ook veel verschillende streek- en regionale producten verkoopt. Op afspraak zijn er proeverijen en tours door de brouwerij. Door de aanwezigheid van ruim driehonderd zonnepanelen opereert de brouwerij nagenoeg energieneutraal en heeft hij een jaarcapaciteit van acht- tot tienduizend hectoliter. De brouwerij is zeven dagen per week geopend.

Brouwerij Breugem

Lagedijk 192, 1544 SB Zaandijk, Nederland
088 130 88 90

Producten

Meet the makers

Over deze maker