Bokall – good food for all
Bokall

Toen de Franse chef-kok Guillaume Corneil tien jaar geleden met zijn vrouw naar Nederland kwam, waren het Honigpakjes en kant-en-klare aardappelpurees die hij in de Nederlandse supermarktschappen aantrof. Een steek in zijn culinaire hart. Intussen heeft Nederland een flinke slag gemaakt op gastronomisch gebied en zij we volgens Guillaume klaar voor Bokall: geconserveerde delicatessen van restaurantkwaliteit.

Voor Guillaume naar Nederland verhuisde, begaf hij zich in het hogere culinaire circuit van Frankrijk. Hij werkte in sterrenrestaurants in Nice en Marseille. Toen zijn vrouw voor haar werk naar Nederland moest verhuizen, ging Guillaume haar achteraan. Hij ging aan de slag voor Ralph Woerde, al vijftien jaar eigenaar van meerdere Amsterdamse restaurants, eerst als souschef en later als chef-kok.

Ondanks de lange dagen die Guillaume draaide in het hogere segment van de Amsterdamse horeca, bedacht hij in die tijd samen met Ralph ook Bokall: geconserveerde delicatessen voor de consument, in glazen potjes (bocal is Frans voor weckpot). Het concept is simpel. Je haalt een of meerdere producten uit het assortiment (dat onder andere bestaat uit rilettes en compotes) in huis en het enige wat je nog hoeft te doen is een brood kopen van goede kwaliteit, en je bent voorzien van een culinaire borrelplank.

Bokall

Maar de delicatessen van Bokall zijn niet alleen geschikt tijdens de borrel; je kunt ze ook als ingrediënt gebruiken in tal van mediterrane gerechten. Op de etiketten vind je Guillaumes persoonlijke adviezen wat je met het product kunt doen. Het mooie is dat ze geen conserveringsmiddelen en e-nummers bevatten; ze zijn een jaar lang buiten de koelkast te bewaren en eenmaal geopend nog zo’n vier dagen in de koeling goed.

Naast de delicatessen biedt Bokall ook een mise-en-place-lijn voor de horeca. Veel restaurants in Amsterdam kampen met ruimte- en personeelstekort. Guillaume en Ralph nemen dit probleem uit handen en creëren custom made-producten van hoge kwaliteit. Zo zijn er al tal van restaurants die de soepen, sauzen en stoofgerechten van Guillaumes hand in hun keukens gebruiken als aanvulling op hun gerechten.

De consumentenlijn van Bokall is op dit moment in een geselecteerd aantal delicatessenwinkels te koop (waaronder de Lindenhoff), maar daar belooft snel verandering in te komen. Als het even meezit, liggen de producten binnenkort verspreid door heel Amsterdam. Ver weg van de Honigpakjes, maar binnen handbereik van de bourgondiër.

SaveSave

Bokall

Archangelkade 9a, Amsterdam, Nederland
020 362 1365

Producten

Meet the makers