Belle’s Club – Tee club for women

Sylvia Blazer is journalist en schrijft onder meer over mode en duurzaamheid. Tijdens research naar innovatie in het modesysteem kwam ze erachter dat de techniek het al mogelijk maakt om hoogwaardig textiel te ontwikkelen van 100% gerecycled garen. Tot haar verbazing zag ze dit echter nog niet in de winkels hangen. Tegelijkertijd was Sylvia op zoek naar een mooi ontworpen en duurzaam wit t-shirt dat onder goede omstandigheden is gemaakt. Een en een is twee: Sylvia besloot zelf dat t-shirt te produceren. Het perfecte witte en een zwarte t-shirt, gemaakt van 70 procent gerecycled katoen en 30 procent gerecycled polyester.

Belle van Zuylen

De naam Belle’s Club is een subtiele toespeling naar Belle van Zuylen, een achttiende-eeuwse Nederlandse schrijfster en componiste. Een feministe in een tijd dat het feminisme nog niet bestond. Zij wees ooit een huwelijksaanzoek af met de bekende woorden “Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid” want de aanzoeker in kwestie had als voorwaarde dat Belle moest stoppen met schrijven en componeren. Daar bedankte ze ferm doch vriendelijk voor. Als ode aan Belle van Zuylen wil Belle’s Club zich inzetten voor vrouwenrechten wereldwijd en daarom gaat er per verkocht t-shirt € 2,50 naar Mama Cash, een stichting die zich wereldwijd inzet voor vrouwenrechten.

Less is more

Belle’s Club wil niet het volgende t-shirtlabel zijn met statements erop. Een Belle’s Club t-shirt is een statement t-shirt zonder statement erop. Onze missie? Nederland helpen aan minder t-shirts, maar betere t-shirts. Less really is more. Want als heel Nederland per jaar een kledingstuk minder zou kopen, scheelt dat evenveel CO2 uitstoot als dat heel Rotterdam een jaar lang vegetarisch zou eten.

Zowel het het witte als het zwarte t-shirt is gemaakt van 70 procent pre consumer gerecycled katoen en 30 procent pre consumer gerecycled polyester. De productie vindt plaats in India, in een BSCI- gecertificeerde fabriek in Coimbatoire. Less is more stond centraal bij het ontwerp. In de praktijk komt dit neer op een perfecte fitting, een mooie halslijn en een niet doorschijnende stof van een mooie en sterke kwaliteit. Met als resultaat het perfecte t-shirt voor elk moment of gelegenheid.

Gerecycled katoen

Gerecycled katoen is naast Tencel de meest duurzame stof volgens Milieu Centraal. Daarnaast zijn de packaging, de hangtags voor in de winkels, het kaartje bij de packaging allemaal gemaakt van 100 procent gerecycled papier. Voor de bezorging werkt Belle’s Club samen met de fietskoeriers van Cycloon, de meest duurzame bezorgdienst van Nederland. Het verdienmodel aimt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit. De fabriek in India werkt voor 80 procent op windenergie en de werknemers hebben contracten, worden maandelijks uitbetaald en overwerk wordt uitbetaald. De werknemers zijn allemaal volwassen.

Design, do good en make change

Wie zegt dat design, do good en impact maken niet samen kunnen gaan? Een wit en een zwart t-shirt zijn een essential die iedereen in z’n kast heeft hangen. Daarvan wil je dat het goed zit, en dat het goed gemaakt is. Hoe leuk als dat t- shirt ook nog eens bijdraagt aan vrouwenrechten wereldwijd? Belle’s Club mantra: design, do good en make change. Belle’s Club missie: Nederland, Duitsland en België veroveren met dit mantra.

De t-shirts van Belle’s Club zijn verkrijgbaar via de webshop en o.a. bij Hutspot op de Van Woustraat (zie adres hieronder).

Belle’s Club

Hutspot, Van Woustraat, Amsterdam, Nederland
-

Meet the makers

Over deze maker