Ge├»nspireerd door haar dochter en kleine muze Nala maakt Annewil Hokken een kledingcollectie voor baby & kids. Tijdloze stukken, natuurlijke stoffen en allemaal handgemaakt in haar atelier in Amsterdam. “Gemaakt om te rennen op het strand, in bomen te klimmen en in het gras te rollen.”

Over de maker

Annewil werkte jarenlang als model en deed een opleiding tot coupeuse. Tijdens haar zwangerschap begon ze met het upcyclen van haar eigen kleding naar babypakjes. Daarnaast ging ze aan de slag als maker bij het merk Atelier Felie. De reststoffen nam ze mee naar haar eigen atelier en zo ontstond het idee om een eigen kinderlabel te beginnen met items gemaakt van reststoffen en duurzame materialen.

Het productieproces

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op de website van BAMBI Kids Studio zoekt Annewil eerst de stoffen uit. De knuffels maakt ze van reststoffen van Atelier Felie en de suits van organic cotton corduroy. Vervolgens worden de patronen geknipt en alles in elkaar genaaid. De items worden tot slot zorgvuldig ingepakt en naar het postkantoor gebracht. Alles wordt van begin tot eind door Annewil zelf gedaan.

Duurzaamheid

Voor BAMBI Kids Studio doet Annewil zorgvuldig onderzoek naar waar ze haar stoffen vandaan haalt. “Het liefst maak ik gebruik van reststoffen, zodat er zo min mogelijk wordt verspild. Daarnaast haal ik organic corduroy cotton bij een leverancier in Europa die duurzaamheid erg belangrijk vindt. Verder doe ik alles zelf vanuit mijn atelier. Er is dus zeker sprake van slow fashion.” Naast dat stoffen een belangrijk aspect zijn voor kinderkleding, vindt Annewil het zelf ook een fijn idee dat de kleding niet door kinderhanden is gemaakt. “Vandaar dat ik alles zelf maak in mijn atelier in Amsterdam. Ik maak alles daarnaast made to order, zodat er geen overproductie ontstaat.”

De collectie van BAMBI zal af en toe aangevuld worden met een nieuw item. Daarbij vindt Annewil het belangrijk dat ieder item tijdloos is en niet gebonden is aan seizoenen, zodat de kleding het hele jaar door gedragen kan worden.

BAMBI Kids Studio

Zamenhofstraat 150, Amsterdam, Nederland
-

Producten

De makers