balkonbar

 

Let’s green the city together!

Arjen Spijkerman en Daan Meijners zijn de mannen achter Balkonbar. Ze delen hun passie voor duurzaamheid in combinatie met het stadsleven. Iedereen die in de stad woont, kampt met hetzelfde probleem: te weinig (buiten)ruimte! In 2015 fabriceerde Arjen zijn eerste Balkonbar en in datzelfde jaar werden de eerste versies geproduceerd in samenwerking met sociale werkplaatsen in Amsterdam.

Nu jaren later gaat Balkonbar als een speer en is menig Amsterdams balkon voorzien van het product, dat niet alleen extra ruimte creëert, maar ook nog eens voor veel gezelligheid zorgt. Balkonbar is uitgegroeid tot een online balkon community met een webshop waar je alles kunt shoppen om van je balkon de fijnste plek in huis te maken, want naast de Balkonbar, verkopen ze ook de FENCY Balkontafel, hangtuinen, lampensnoeren en meer. Ideaal voor mensen die graag optimaal genieten van een klein balkon.

De plek waar je ’s ochtends geniet van dat heerlijke kopje koffie, de plek waar jij je eigen groenten en fruit kunt kweken en de plek waar jij de dag afsluit met een goed glas wijn.

Balkonbar draagt bij

Balkonbar wil graag bijdragen aan een betere wereld, zowel op sociaal als op milieugebied. Hun missie is letterlijk “vergroening van de stad” en dit doen ze door zoveel mogelijk stedelijke balkons op te fleuren met planten. Daarnaast proberen ze ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen door middel van onze kernwaarden.

De producten worden gemaakt van dennen, eiken en bamboe. Dennenhout is van nature duurzaam en draagt het PEFC-keurmerk, wat garandeert dat bossen op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier worden beheerd. Dit hout is traceerbaar van het bos tot aan het eindproduct, zodat jij precies weet waar jouw hout vandaan komt. Eik is een hardhout afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien langzamer dan coniferen, waardoor het hout van loofbomen vele malen sterker en ook duurzamer is. Het soort bamboe dat voor de Balkonbar wordt gebruikt, is een composiet bestaande uit bamboe, hars en gerecycled plastic. De Bamboe Balkonbar heeft dan ook van nature een hoge mate van duurzaamheid en blijft lang mooi zonder extra behandeling.

SaveSave

Balkonbar

Amsterdam, Nederland

Producten

De makers

Over deze maker