AVA natural skin care – 100% natuurlijke huidverzorging uit Amsterdam

Eva Nouhet groeide op in de jaren zeventig en tachtig met een moeder die als paranormaal genezer werkte en een oma die een natuurvoedingswinkel in Frankrijk had. Biologische voeding, meditatie en natuurlijke verzorging waren voor Eva de normaalste zaak van de wereld, in een tijd waarin vrijwel niemand dit nog kende. In de afgelopen twintig jaar zag ze steeds meer mensen bewust worden van gezonde voeding. Mensen om haar heen gingen yoga en meditatie beoefenen en alternatieve geneeswijzen werden niet meer als zweverig gezien. Eva verbaaste zich dat de meeste mensen nog steeds verzorgingsproducten bleven gebruiken die hier helemaal niet bij passen. Verzorgingsproducten die niet alleen het milieu ernstig beschadigen maar ook je eigen gezondheid. “Veel mensen lijken niet te beseffen dat het grootste deel van wat je op je huid smeert, niet alleen in het milieu terecht komt, maar ook daadwerkelijk in je huid trekt en dus in je lichaam terecht komt,” aldus Eva.

Natuurlijk

Voor Eva de aanleiding om in 2015 een webshop op te richten met enkel natuurlijke verzorgingsproducten. Omdat je met het vertegenwoordigen van andere merken niet je eigen verhaal naar buiten kan brengen, vond ze dat dit niet genoeg impact had. En dus besloot ze haar eigen verzorgingslijn op te zetten. Na een lang en gedegen onderzoek en een samenwerking met een klein, lokaal laboratorium gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten werd AVA natural skin care in 2018 gelanceerd. Verzorgingsproducten die helemaal natuurlijk zijn met een hoog gehalte aan biologische oliën uit planten, noten en zaden. Eva wil hiermee laten zien dat natuurlijke verzorging niet alleen beter voor het milieu is, maar dat ook de kwaliteit, uitstraling en het gebruik beter zijn dan reguliere verzorgingsproducten. Producten die niet alleen belóven dat ze iets doen, maar dat ook daadwerkelijk doen!

Handcrème, dagcrème & anti-aging crème 

De collectie van AVA bestaat op dit moment uit een handcrème, een dagcrème en een anti-aging crème. De handcrème – met biologische avocado-olie en biologische sheaboter is zeer geschikt voor droge handen. Of die droogheid nou komt door te veel wassen, te veel met je handen werken of door bijvoorbeeld medicijngebruik. Maar ook je voeten worden heel blij van deze handcrème. AVA’s dagcrème bevat biologische macadamia-olie. Macadamia bevat een heel hoog gehalte aan vetzuren die het meest lijken op je eigen huidvet. Hierdoor wordt het heel goed opgenomen door je huid. Het is een hydraterende dagcrème die vooral geschikt is voor de drogere huid. De intensieve anti-aging crème van AVA, noemt Eva “intensief” omdat deze geschikt is voor de huid die meer behoefte aan verzorging heeft. Door de biologische moerasbloemzaad-olie en de biologische sheaboter is deze anti-aging crème heel geschikt voor de droge en rijpere huid. Daarnaast zijn alle producten heel geschikt voor de gevoelige huid. Mensen met een huid die de bijna niets verdraagt, reageren heel goed op de verzorgingsproducten van AVA.

Kartonnen doosjes van plantenafval uit de landbouw

AVA wordt in een klein laboratorium, die gespecialiseerd is in natuurlijke verzorgingsproducten ambachtelijk gemaakt in de Metropoolregio Amsterdam. De grondstoffen zijn zoveel mogelijk biologisch, lokaal, duurzaam en fairtrade ingekocht. Jaarlijks vindt er een controle plaats door een onafhankelijke instelling die garandeert dat alle ingrediënten natuurlijk zijn en de biologische ingrediënten gecertificeerd biologisch. Naast dat AVA duurzaam wordt geproduceerd en alle ingrediënten duurzaam zijn en gecertificeerd, is er ook over de verpakking nagedacht. Het karton van de doosjes is gemaakt van plantenafval uit de landbouw. Daarnaast wordt er in het bedrijf zoveel mogelijk hergebruikt en gerecycled. De potjes en tubes waar de crèmes in zitten zijn nu nog van recyclebaar plastic, maar Eva Nouhet doet uitgebreid onderzoek om hier een duurzamer alternatief voor te vinden, zodat ook deze verpakkingen verbeterd worden.

Bewust

Het is de missie van Eva om mensen bewust te maken van de verzorgingsproducten die ze gebruiken. Zodat natuurlijke verzorgingsproducten de nieuwe standaard worden. Door te laten ervaren dat goede kwaliteit natuurlijke verzorgingsproducten alleen maar voordelen hebben ten opzichte van de (nu nog) conventionele. Naast een uitbreiding van het aantal verkooppunten, staat er een uitbreiding van de productlijn op de planning, maar daarvoor doet Eva nu eerst meer onderzoek naar mogelijke duurzame verpakkingen.

AVA natural skin care

Amsterdam, Nederland
0031 6 247 104 94

Producten

Meet the makers