AmsterGem – Amsterdamse Juweeltjes

Amstergemlogo

De sieraden van AmsterGem zijn klassiek en experimenteel tegelijk. Oorbellen met een hangende parel, waarbij het deel op het oor is gevormd uit porselein, afgewerkt met een 24 karaat gouden randje. Een ring waarbij een brok turkoois direct in kunststof is gezet.

Soms blijken onderdelen uit oude sieraden prima te integreren in een nieuw ontwerp. Dan kan het zomaar zijn dat granaten uit oma’s collier weer schitteren in een constructie van gecoat staaldraad gecombineerd met een gegoten keramisch element. Elk ontwerp is uniek en in eigen atelier handmatig gemaakt. Materiaal bij elkaar zoeken, ontwerpen, constructies uitproberen, kijken hoe iets zich tot lijf verhoudt, ambachtelijk creëren, als oneindig proces waar de ‘wearable works of art’ ontstaan.

Workshop-AmsterGem2

Bron van inspiratie is de stad Amsterdam: vormenrijkdom, historie, grensverleggende geest, durf. In de merknaam is deze inspiratiebron samengevoegd met het uit het Engels geleende ‘gem’ wat (edel)steen, juweeltje of kleinood betekent. Omdat het hergebruik van onderdelen uit oude sieraden tot de verbeelding spreekt, elke vrouw heeft tenslotte wel een doosje met mooi-maar-ik-draag-ze-niet-sieraden, en omdat AmsterGem creativiteit graag deelt, is een workshop ‘renaissance van een sieraad’ ontwikkeld. Tijdens deze inspiratieworkshop komen deelnemers op ideeën hoe ze hun ‘schatten’ een nieuw leven kunnen inblazen. In overleg kan een sieraad naar eigen idee of op maat gemaakt worden.

jeanet gem van amstergem

AmsterGem is op twee plekken in Amsterdam te vinden. In een zeventiende-eeuws pand, hartje Centrum, zit het atelier en ‘de zaal’ (zo noemde men destijds de representatieve ontvangstruimte). De zaal is aan het einde van elk jaar de expositieruimte waar het laatste werk te zien is en door het jaar heen de workshop-ruimte. Deze locatie werkt op afspraak of uitnodiging.

In de Hallen in West zijn de sieraden van AmsterGem te vinden in een vitrine in Kunstuitleen/Galerie Beeldend gesproken. De maker is regelmatig in deze winkel aanwezig. Tijdens openingstijden, dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 en zaterdag en zondag van 11.00 – 16.00 uur, kun je op je gemak kijken en passen. De maker is regelmatig aanwezig, maar voor de zekerheid even een afspraak maken kan ook.

AmsterGem

Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam, Netherlands
06 27 627 040

Producten

Meet the makers

Over deze maker