Amsterdammertje – Authentieke ossenworst uit Amsterdam

Amsterdammertje-logo-transparant-01

Group of Butchers

Group of Butchers is opgemaakt uit een grote groep slagers, zelfbenoemde “vakidioten” die de lekkerste en beste producten willen leveren. Iedere dag kopen de slagers van Group of Butchers echte kwaliteitproducten in. Een basisuitgangspunt. Maar het belangrijkste is wat er daarna gebeurt – het zijn de bereidingswijzen die ze toepassen op het vlees die hun producten zo bijzonder maken. Vakmanschap waarbij temperatuur, tijd en aandacht een belangrijke rol spelen. Dat is waar het echte verschil ontstaat.

Authentiek familierecept sinds 1930

De echte Amsterdamse ossenworst van Group of Butchers wordt gemaakt volgens authentiek familierecept; een beproefd receptuur dat meer dan tachtig jaar teruggaat. In 2013 is ter ere van het vierhonderdjarig bestaan van de Amsterdamse grachten het merk Amsterdammertje geïntroduceerd door Canter. Amsterdammertje is een typisch Amsterdams product en niet meer weg te denken uit de stad. Tegenwoordig ligt Amsterdammertje in verschillende supermarkten en is het in een aantal Amsterdamse cafés te bestellen als borrelhapje.

Het verhaal van de Amsterdamse Ossenworst

In de zeventiende eeuw werden op grote schaal ossen geïmporteerd vanuit Duitsland en Denemarken. De specerijen, zoals peper, kruidnagel en nootmuskaat, kwamen uit Nederlands-Indië. Worstmaker Alfred Canter kwam van oorsprong uit Duitsland en nam zijn recepten mee naar Amsterdam. De ossenworst wordt nog altijd volgens origineel familierecept bereid. Ossenworst van worstmaker Canter bouwt voort op deze traditie en laat het authentieke Amsterdamse ambacht proeven. De ossenworst van Amsterdammertje is heerlijk op een broodje met mosterd en ideaal als borrelhapje. Wat blokjes boerenkaas, Amsterdamse uien en wat grove mosterd erbij en je hebt een Hollandse borrel!

Eberhard van der Laan met Amsterdammetje

Let’s make something special

Amsterdammertje is een merk van Group of Butchers. Zij zijn een groep slagers. Ze werken met vlees, maar maken niet zomaar vleeswaren. Samen creëren ze concepten met vlees en voegen daarmee iets van hunzelf toe aan dat wat ze maken. Dat vinden ze bijzonder. Ze willen de lekkerste en kwalitatief de allerbeste producten afleveren. Iedere dag vers. Want ze geloven in vers! Een grote passie voor het mooie product vlees is wat ze delen. En dat maakt hun producten bijzonder. ‘Let’s make something special!’

SaveSave

Amsterdammertje

Johan van Hasseltweg 51, Amsterdam, Nederland
013 85 05 920

Producten

Meet the makers

Over deze maker