Amsterdam Brewboys – Kick-Ass Beer

Amsterdam Brewboys - Logo

Pieter Langendijk en Sebastiaan van den Bosch brouwen speciaalbier. Zij onderscheiden zich van vrienden die in de kroeg dromen van bierbrouwen onder het genot van een biertje door het ook daadwerkelijk te doen. De Brewboys hebben maar één allesoverstijgende missie: ‘serve you the best F’ing bier on the planet.’ Dit motto is typerend voor de no-nonsense mentaliteit van de vrienden.

Om hun doelen te realiseren willen de vrienden zo snel mogelijk een eigen brouwerij met brewpub openen. Momenteel maken ze als ‘gypsy brewers’ gebruik van de faciliteiten van andere brouwers, wat zorgt voor leuke samenwerkingen. Het bekendste bier van de Brewboys is waarschijnlijk de Amerikaanse Pale Ale uit Amsterdam: de Amsterdam Pale Ale. Daarnaast heeft Amsterdam deze zomer mogen genieten van het Aestival Witbier.

amsterdam brewboys

Amsterdam is belangrijk voor de heren. “Amsterdam betekent veel voor ons! Heel veel! Wij zien Amsterdam als de bakermat van vrijheid, ondernemen en eigenwijsheid. Amsterdam houdt dit in de geschiedenis al jaren hoog in het vaandel.” Pieter heeft als eigenaar van Café Langendijk aan de Zeeburgerstraat in oost al heel wat ervaring opgedaan in de Amsterdamse horeca.

Pieter en Sebastiaan raken geïnspireerd door oprecht en eigenzinnige makers. Volgens hun is het makerschap een belangrijk deel van hun persoonlijkheid. “Het is geen keuze. Het zit in ons DNA om te ondernemen en te creëren! Waardering krijgen voor je eigen creaties, dat is het doel.” Sebastiaan heeft het brouwen eigen gemaakt tijdens zijn verblijf in Sydney, waar hij vier jaar heeft gewoond. Hij geniet van het experimenteren met smaken. “En het proeven en testen natuurlijk”.

Amsterdam Brewboys

Amsterdam, Netherlands
06-54780822

Meet the makers

Over deze maker