AMMA Sieraden

Romantisch minimalisme

Tweede Leliedwarsstraat 10
1015 TC Amsterdam
06 170 22 125
Naar de website

Marleen Hengeveld

Eigenaresse

AMMA Sieraden is in 2003 opgericht door Marleen Hengeveld. Opgeleid als goudsmid en kunsthistorica laat ze zich in haar werk het meest inspireren door kunst, het oude ambacht en de schoonheid van parels en edelstenen. De combinatie van oude technieken en hedendaags design resulteert in tijdloze juwelen. Juwelen van een verfijnd vakmanschap, ontstaan uit een passie voor detail.

“Marleen sometimes bewonders her urge for creating such detailed works of art. Forcing her to focus, with the music at high volume concentrating on the tiniest detail, forgetting the world around her. And probably it’s just that.”

Romantisch minimalisme
“Na het voltooien van mijn studies goudsmeden en kunstgeschiedenis heb ik in 2003 AMMA Sieraden opgericht. Aziatische kunst, met name grafisch werk, inspireert mij het meest voor ontwerpen. Maar veelal ook de materialen zelf, zoals diamanten met een bijzondere vorm en kleur, edelstenen en parels. Ik werk waar mogelijk met onbehandelde diamant, edelstenen en parels. Ook het ontwerpproces samen met een klant kan leiden tot mooie verassend nieuwe wegen.

Alle sieraden worden door mij ontworpen en gemaakt, waarbij ik, waar dat meer mogelijkheden biedt, ook gebruikmaak van moderne technieken zoals 3d tekenen, printen en gieten. Ik werk altijd aan nieuw werk voor mijn collectie, dit is een doorgaand proces, daarnaast voer ik werk uit in opdracht van klanten, bespoke of made to order sieraden, waaronder ook verlovingsringen en trouwringen.”

Tijdloos
Tijdloos is ook de schoonheid en waarde van goud en diamanten. Helaas geldt dit niet voor de winning daarvan. “Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van oude sieraden. Met liefde sloop, smelt en smeed ik deze tot nieuwe juweeltjes. Onbruikbaar restmateriaal lever ik in bij erkende edelmetaalbedrijven. Zij leveren vervolgens weer ‘nieuwgoud’ wat voor meer dan 90% tot 100% bestaat uit gerecycled metaal.” Heb je nog een lade vol met gouden en diamanten sentimenten? Marleen maakt er graag iets moois van!

Marleen Hengeveld

Eigenaresse