Ace & Tate –  Accessorise your Eyes

logo-aceandtate (1)

Het Amsterdamse brillenmerk Ace & Tate is geboren uit een idee van Mark de Lange. Hij vroeg zich af waarom hij zoveel sneakers had en slechts één bril. Hier moest verandering in komen zodat het mogelijk zou zijn brillen als accessoire af te wisselen.

Betaalbare brillen

Sinds 2013 biedt Ace & Tate kwalitatieve, stijlvolle maar betaalbare brillen en zonnebrillen voor 98 euro, inclusief glazen op sterkte. Dit wordt bereikt doordat er geen gebruik gemaakt wordt van tussenpersonen. Zo heeft Ace & Tate een transparante structuur die simpel gehouden wordt voor de consument. Eén prijs voor alle monturen, inclusief glazen op sterkte, zonder extra kosten.

Ace & Tate

Het bedrijf ontwerpt de monturen in-house en werkt samen met ervaren kleine familiebedrijven voor de productie. De monturen worden gemaakt van acetaat (what’s in a name?) van het gerenommeerde Mazzuchelli. Bijna alle monturen worden handgemaakt in Italië waarbij het productieproces soms uit wel vijftig stappen bestaat.

Home try-on service

Naast dat het bedrijf haar klanten een betaalbare mogelijkheid geeft hun brillen af te wisselen en af te stemmen op hun humeur en stijl, is het het doel van Ace & Tate om mensen blij te maken met goede service en goede doelen. Als mooi voorbeeld om dit te bereiken kent het bedrijf een unieke home try-on service. Hiermee maakt zij het haar klanten zo makkelijk mogelijk in de zoektocht naar een favoriete bril. Je zoekt een viertal monturen uit die gratis thuis bezorgd worden, zodat je ze kan uitproberen en advies kan vragen aan familie en vrienden en zo je keuze te maken.

Amsterdam

Amsterdam als stad is niet alleen de woonplaats van eigenaar Mark de Lange, maar ook de stad waar Ace & Tate is ontstaan en daarmee onlosmakelijk verbonden aan haar identiteit. Mark vindt het belangrijk gedurende de groei van het bedrijf – en de hiermee gepaarde internationalisering (de brillen worden tevens aangeboden in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland) – haar waarden en ontstaan in ere te houden. “Amsterdam heeft een grote creatieve community. De muziek en kunstscene is geweldig en is goed voor een continue stroom van inspiratie”, aldus de Lange.

Ace & Tate

Huidenstraat 20, Amsterdam, Netherlands
020 26 13 647

Meet the makers

Over deze maker