Sterk Amsterdam – Dé Culinaire Verwenwinkel in het Hart van de Stad

sterk-amsterdam

Je kunt het zo gek niet bedenken: Sterk heeft het. ‘Wij zijn een unieke combinatie van delicatessen-, speciaalzaak én avondwinkel op een prachtige locatie. Een rasechte Amsterdamse winkel met een exclusief, breed assortiment. Van topchampagnes, wijnen, ciders, 1250+ speciaalbieren tot dagverse producten. We bieden maaltijden uit eigen keuken en hebben alles in huis voor de dagelijkse boodschappen. In de aangrenzende slijterij, biedt Sterk een groot aanbod van sterke drank en een gespecialiseerde collectie whisky en gin’, aldus Suze van der Wolk.

Al sinds de jaren vijftig is Sterk in Amsterdam gevestigd, aanvankelijk aan de Amstelstraat. Op deze locatie was Sterk al een avondwinkel waar Rob, de huidige eigenaar, al op jonge leeftijd meedraaide in de winkel van zijn vader. Later wilde het Amsterdamse familiebedrijf zich meer gaan specialiseren als delicatessen- en speciaalzaak en verhuisde naar de De Clercqstraat. Dit bleek een goede keus, want op deze welbekende locatie groeide het bedrijf uit tot een geliefde zaak, bekend bij elke Amsterdammer.

sterk-amsterdam

Het uitgangspunt van Sterk is altijd geweest, dat alleen het allerbeste goed genoeg is voor haar klanten. ‘We zijn altijd op zoek naar bijzondere lekkernijen en voeren lokale producten die typisch Amsterdams zijn. Van plaatselijk geproduceerde chocolade, brood, ijs tot honing, je kunt het zo gek niet bedenken: wij hebben het! Bieren van nagenoeg alle Amsterdamse brouwerijen zijn in onze schappen te vinden. En dat delen we het hele jaar rond van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met onze klanten die net zo uniek zijn als ons assortiment. Door onze klanten het verhaal achter onze producten vertellen zijn we de verbindende factor tussen de kleinschalige Amsterdamse producent en de consument. Hiermee hopen we te kunnen bijdragen aan een culinair Amsterdam!’

Sterk Amsterdam Shop

De Clercqstraat 7, Amsterdam, Nederland
020 61 81 727

Meet the partners