WasteBoards – Turn the tide

logo wasteboards

 

Plasticvervuiling is een groeiend probleem. Wereldwijd. Rivieren, oceanen, stranden en steden worden steeds verder verontreinigd door plastic. WasteBoards keert het tij. Zij laten zien dat je van afval coole producten kan maken. En daar willen ze zoveel mogelijk mensen bij betrekken.

Uniek design

Wasteboards heeft het voor elkaar gekregen om kwalitatief hoogwaardige skateboards te maken van plastic flesdoppen door te innoveren. Door een uniek productieproces te ontwikkelen. De doppen verzamelen ze met iedereen, van festivalgangers en bedrijven tot schoolkinderen. Elke board wordt met de hand gemaakt en ieder ontwerp is uniek, omdat geen enkel doppenpatroon hetzelfde is.

WasteBoards makes cool stuff

Het doel van WasteBoards? Mensen de waarde van plasticafval tonen en laten beleven. Laten zien dat het geen afval is, maar een grondstof voor coole producten. Producten die door hun design laten zien dat ze van afval zijn gemaakt; het probleem en de oplossing duidelijk gemaakt in een product. En die creativiteit spreekt (jonge) mensen aan.

Productie

Alle boards worden met de hand gemaakt in de eigen bakkerij in Diemen. WasteBoards heeft een productietechniek ontwikkeld waardoor het doppenpatroon zichtbaar blijft in het eindproduct. Na het sorteren en wassen van de doppen smelten ze ze in een oven, daarna worden de doppen tot een WasteBoard geperst. Binnen 2,5 uur heb je een skateboard van petflesdoppen!

Mobiele bakkerij 

Maar ze hoeven hun boards niet alleen maar in hun eigen – immobiele – bakkerij te maken, ze kunnen ze overal maken! Het enige benodigde is krachtstroom voor de oven. Daarmee kunnen ze makkelijker festivals, bedrijven en scholen bezoeken om mensen op een directe, begrijpelijke en unieke wijze inzicht te geven in de mogelijkheden met afvalplastic.

Droom groot

WasteBoards begint klein, maar droomt groot. Momenteel bakken ze hun skateboards in Amsterdam, maar hoe cool zou het zijn om WasteBoard-bakkerijen in steden over de hele wereld op te zetten, zoals de favelas in Rio de Janeiro of de hellingen van Delhi? Een echte fairchain voor skateboards. Bij WasteBoards dromen ze van een wereld zonder plasticafval en als ze wakker worden dan willen ze ‘out of business’ zijn.

WasteBoards

Verrijn Stuartweg 40, Diemen, Nederland
0653416050

Products

Meet the makers