V2C Gin – Ambachtelijke Gin uit Amsterdam

V2C logo

Van Maastricht naar Amsterdam
Ten grondslag aan V2C ligt de passie voor eten en drinken welke de vier vrienden en tevens oprichters; Ad, Fernand, Jorgo en Laurens delen. Ze leerden elkaar kennen gedurende hun studie aan de hoge hotelschool in Maastricht. Jaren later herenigden zij zich in Amsterdam, waar op een avond aan de bar het idee ontstond om zelf gin te produceren. In eerste instantie voor vrienden en familie, maar al snel kwam daar de horeca bij. De eerste batch ging er snel doorheen met een directe vraag naar meer. Een kans welke de vier niet hebben laten liggen en V2C Dutch Dry Gin was een feit.

Tijdens hun studie woonden Ad, Fernand, Jorgo en Laurens op de Victor de Steurstraat 2C te Maastricht. Kortweg, V2C. De naam was snel gevonden.

De beste graanalcohol en botanicals
V2C Dutch Dry Gin wordt net onder de rook van Amsterdam geproduceerd. Subliem graanalcohol komt vanuit België, waarna in Hoofddorp de gin gedistilleerd wordt met tien zorgvuldig gekozen botanicals, geleverd door Jacob Hooy, een begrip in de wereld van kruiden en specerijen. Naast de beste graanalcohol en speciale botanicals is water een belangrijk ingrediënt van gin. Wij hebben ervoor gekozen ons eigen water te gebruiken wat zijn herkomst vind in de waterleidingduinen. Beter en lokaler kunnen we het niet maken.

Na het distilleren worden de flessen afgevuld en getransporteerd naar de sociale werkplaats waar elke fles wordt voorzien van een eigen label. Met de hand wordt de kenmerkende lak aangebracht alvorens de fles wordt verpakt.

V2C Gin

Voor V2C is Amsterdam van onschatbare waarde. Binnen Nederland loopt Amsterdam voor met haar horeca aanbod en gasten die graag lokale producten kopen. Ook op cocktailgebied loopt onze stad voorop en kan zich meten aan wereldsteden. De roots mogen dan wel in Maastricht liggen, het is Amsterdam waar V2C zich ontpopt en genesteld heeft.

Perfect on the rocks of in een cocktail
Er zijn honderden recepten en mixers te bedenken waarmee V2C gin uitstekend gecombineerd kan worden. Daarnaast blijven onze verschillende soorten gin verassen. Naast de G&T zijn het ook de cocktails waar V2C gin zich goed bij voelt. Zo is de frisse sinaasappel smaak van V2C Orange Dutch Dry Gin bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een Negroni.

Naast de Classic variant zijn er vier specials; V2C Orange, V2C Oaked, V2C Sloe en V2C Navy Strength. Voor de toekomst willen de heren vooral de vleugels uitslaan en zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met hun stoere Nederlandse Gin.

V2C Gin

Amsterdam, Netherlands

Meet the makers