TOPO.NU heeft de kaart van Europa en Nederland van de muur gehaald en op de grond gelegd. Naast het bewegen, leren kinderen de topografie van Europa gemakkelijk en snel. Ze voelen waar welk land ligt en worden spelend wereldwijs.

Hoe het idee tot stand kwam

TOPO.NU is opgezet door ontwerper Aad Kruiswijk en zijn businesspartner Willem van den Broek (samen BureauAat). Aad legde de kaart van Europa op de grond toen zijn kinderen klein waren. “Ze sprongen rond en schreeuwden alle plaatsen die ze kenden van verschillende vakanties.” Een school in Noord-Holland omarmde het idee van interactief TOPO-leren en vroeg om een proefversie van de speelmat. Na hun feedback sloeg het coronavirus toe en werden scholen gesloten. Willem: “We hebben toen besloten om ons product te evolueren naar een consumentenversie. De coronaperiode gaf ons ook de tijd om onze online app te ontwerpen en te bouwen om de TOPO-opdrachten te optimaliseren en digitaliseren.”

TOPO.nu maakt spelen leuk

BureauAat vindt dat vorm functie moet volgen. “Onze producten moeten echt iets oplossen en niet een probleem opnieuw verpakken”, vertelt Aad. “Met ons TOPO product stimuleren we bewegen terwijl je leert. Dit maakt leren leuk en gezond en dit is een veelgehoorde wens vanuit het onderwijs.”

De combinatie van het kleed (142×177 cm) en de app voldoet aan de eisen van de Cito 100. Inclusief hoofdsteden, belangrijke steden, wateren, rivieren en gebergtes. “Als kinderen veel oefenen, bewegen ze genoeg, ontwikkelen ze een goed kaartbeeld met gevoel voor afstanden en worden ze een kei in topografie!”

Het productieproces

BureauAat ontwerpt vanuit Contact Amsterdam. Willem: “Dit is de MAKERSPACE voor de creatieve ondernemer en voor ons de ideale omgeving om te ontwikkelen en de prototypes te bouwen. Vanuit hier hebben wij de verantwoordelijk voor idee ontwikkeling, ontwerp, coördinatie en eindresultaat van TOPO.NU. Maar wij vinden ook dat iedereen moet doen waar hij goed in is en hebben daarom flink geïnvesteerd in ons Amsterdamse netwerk dat met ons meedenkt. Zij weten meer over web- en app bouwen, digitale marketing, naaien en efficiënt monteren.”

Duurzaam & milieuvriendelijk

Het speelkleed wordt geleverd via een ander lid van de Contact community. Ook voor het in elkaar zetten van de verpakkingshoezen maakt BureauAat van de community gebruik. Het kleed wordt in Nederland gemaakt met een duurzame en milieuvriendelijke print techniek.

Het speelkleed kent een stoffen variant die makkelijk opvouwbaar en wasbaar is en een stevigere variant van zeil die makkelijk oprolbaar, waterafstotend en afneembaar is.

Over BureauAat

BureauAat is een spatial designbureau dat zich focust op circulair en functioneel design. Aad Kruiswijk is het creatieve brein. Zijn artistieke skills zijn verfijnd door de combinatie van zijn opleiding op het Hout en Meubilering College en de Rietveld academie. Willem van den Broek is de tweede partner en regelt de rest van de zaken. Naast TOPO.NU is BureauAat ook eigenaar van een ander merk met het Amsterdam Made Keurmerk: BeeInc.

TOPO.NU

Aad Kruiswijk | BureauAat | Topo.nu, Contactweg, Amsterdam, Nederland
-

Products

The makers

About this maker