Thijs Verhaar – Mannensjaals zo Zacht en Warm als een Liefdevolle Omhelzing

Thijs-Verhaar-logo

Zachte, mannelijke sjaals

Thijs Verhaar is begin 2015 begonnen met zijn eigen bedrijf; het ontwerpen en industrieel breien van mannensjaals. Met meer dan dertig jaar ervaring in de industrie weet Thijs bijzonder goed hoe hij materialen en kleuren kan manipuleren om zijn ontwerpen het beste tot leven te brengen.

Als perfectionist sluit hij geen compromissen als het op zijn ontwerpen aankomt; de sjaals zijn met extreme aandacht voor detail vervaardigd en dus van hoge kwaliteit. Daarnaast is hij gefixeerd op de tastbaarheid van zijn sjaals en ze zijn daarom gemaakt van 100% extra fine merino wol, een sterke en flexibele stof die de sjaals zo zacht en warm als een liefdevolle omhelzing maakt.

Een van de belangrijkste inspiratiebronnen bij het ontwerpen van zijn sjaals is Europese (moderne) kunst en cultuur, wat je terug kan zien in de producten. Thijs wordt bovendien aangetrokken tot uitdagende geometrische figuren en krachtige kleuren, maar behoud in zijn producten een geraffineerde en mannelijke stijl.

Thijs-Verhaar3

Industrieel breien terugbrengen naar West-Europa

Gedurende zijn professie is de voorliefde voor het breien nooit zwakker geworden; hij haalt plezier uit elk element van het breien en ontwerpt en maakt elke sjaal, van begin tot eind, geheel zelf bij Knitwear Lab. Dit bedrijf, enkele jaren geleden opgezet door Thijs, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van steken, ontwerpen van collecties en breien van prototypes en kleine oplages. Industrieel breien is bijna volledig verdwenen uit West-Europa, maar met Knitwear Lab is Thijs een van de weinigen om het proces weer naar de regio te brengen. Door hoogwaardige en duurzame materialen te gebruiken, lokaal te produceren en minimale hoeveelheden afval te creëren werkt Thijs Verhaar hard aan het opzetten van een duurzame, eerlijke onderneming.

De shawls van Thijs Verhaar zijn onder andere te koop bij Stark – Anders in Kunst in Amersfoort, en via de webshop.

Thijs Verhaar

Arturo Toscaninistraat 55, Almere, Netherlands
06 534 19 327

Meet the makers