De Hissink Sisters, Helen en Martine, zijn opgegroeid in een fijne, warme familie met een cultuur van voor elkaar zorgen. Elke dag zelf heerlijk, gezond eten maken hoorde daarbij. Wat vijftig jaar geleden de norm was en nu goeddeels verdwenen is. Uit die liefde voor goed eten is in 2014 Chefs & Co ontstaan, een ouderwetse eetwinkel waar je ambachtelijke gerechten kan afhalen of laten bezorgen. Gerechten die veel mensen met plezier regelmatig willen eten, maar vaak niet meer zelf kunnen of willen maken. Gegrilde kip, huisgemaakte appelmoes, handgesneden friet en dan natuurlijk de saus die daarbij hoort: echte mayonaise! Want bij de familie Hissink werden de sauzen altijd al zelf gemaakt. En mensen kwamen terug en bleven terugkomen voor die heerlijk romige mayonaise met een zuurtje. Die ze ook weer voor anderen meenamen. Dat inspireerde ze om daarmee verder te gaan.

Mayo voor iedereen

Zo is in 2016 het idee ontstaan om hun mayonaise in een consumentenverpakking te maken. Eind 2018 hebben ze bewust de stap gemaakt van mayonaise naar Mayo. Een Mayo voor iedereen, want alle grote merken zitten namelijk boordevol ingrediënten die er volgens The Mayo Sisters niet in horen. En dus niet voor iedereen is. Daarom is hun Mayo zonder dierlijke producten – 100% plantaardig, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, GMO free en zonder kleur- en smaakstoffen. Maar wel met de smaak en textuur van een echte Franse mayonaise, romig en met een zuurtje.

Producent

In hun zoektocht naar een betrouwbare producent, die vanuit een ambachtelijke situatie wilde meedenken en -doen, zijn Helen en Martine begin 2019 terechtgekomen bij een Nederlandse producent. “Schaalbaarheid, certificering, voedselveiligheid en netwerk zijn van belang als je een merk wilt worden dat het verschil kan maken in het schap en echt snel, duurzaam kunnen groeit”, vertelt Helen. In augustus 2019 ontvingen ze de eerste monsters. Die waren meteen zo ontzettend goed dat ze ze door diverse chefs, cateraars, bloggers, frietproducenten, culy’s en foodies herhaaldelijk hebben laten testen; echter zonder te benoemen dat het diervrije Mayo en dus geen mayonaise was.

Meer dan de helft proefde namelijk het verschil met mayonaise niet! ‘On-Nederlands goed’, kregen ze te horen. Tijdens de blind tasting met andere vegan merken; zoals Hellmann’s, Jean Baton en Remia Lite (toevallig ook de drie grootste retail merken op dit moment), allen overigens ook mét suiker, kwam de Sisters Mayo er telkens als beste uit. Het product is er dus gewoon ‘vet’ goed en ook meer dan goed genoeg voor een grootschalige marktintroductie.

Plantaardig en duurzaam

De mayo van The Mayo Sisters is duurzamer dan andere mayonaises omdat er geen eieren worden gebruikt. “Het is onze missie om deze ontzettend lekkere, plantaardige, suikervrije mayo groots op de markt te zetten. We hebben een mayo voor iedereen ontwikkeld die zelfs uitstekend als basissaus voor de grotere keukens en cateraars kan fungeren. We willen groeien en ons verhaal verder vertellen en delen, ons familie verhaal, de zusters, de winkel, ons platform.”

2020 

In de jaren die volgden hebben de zussen de winkel verkocht, een fantastische zakelijk partner gevonden die gespecialiseerd is in Food Retail en samen met hen zijn er nu drie nieuwe smaken ontwikkeld. Door samen te werken met deze partner heeft The Mayo Sisters een nieuwe fabriek gevonden die voor hen produceert en zijn ze de mayo aan het uitrollen in Nederland.

De mayo’s van The Mayo Sisters zijn 100% plantaardig en suikervrij en gemaakt met pure natuurlijke ingrediënten. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij, bevatten geen kleur- en smaakstoffen én geen sulfiet of EDTA!

  • De inmiddels bekende Original mayo heeft een authentiek Franse smaak, lekker romig en met een fris zuurtje
  • De Truffel mayo is gemaakt met echte zwarte truffel en heeft een mooie niet overheersende smaak
  • De Piri Piri mayo is gemaakt van een eigen kruidenmelange met pittige twist en prettig rokerige nuances
  • De Aioli mayo is gemaakt van pure knoflookpasta wat een fijne fluweelzachte smaak geeft.

Alle mayo’s zijn vegan en geproduceerd zonder sulfiet en zonder EDTA (E385).

2022

In de afgelopen twee jaar is The Mayo Sisters enorm gegroeid. Het label heeft een metamorfose ondergaan en is van zwart naar oranje omgedoopt, de Original mayo naar Classic én de vegan truffel is ook écht vegan, want de truffels worden handmatig geoogst. The Mayo Sisters is daarmee ook gecertificeerd door het Vlabel. Tot slot is er een nieuwe categorie toegevoegd, namelijk Culimayo, samen met de slogan ‘GOOD FOOD CAN BE VEGAN’.

In november 2021 lanceerde The Mayo Sisters een familiekookboek met meer dan 40 vega(n) recepten, anekdotes en verhalen. Bestel ‘m hier!

Helen: “We liggen inmiddels bij 180 vestigingen van de JUMBO, lanceren we eerdaags in het buitenland, brengt Gorilla’s én Crisp ons rond in Nederland en zijn we sterk aan het groeien in de Foodservice. Al met al een mooie stijgende lijn in onze ontwikkeling.”

The Mayo Sisters

Van Boshuizenstraat 339, Amsterdam, Nederland
-

Products

The makers

About this maker