Stadsbranderij Noord – Vers Geroosterde Koffie in Amsterdam Noord

tadsbranderij-noord-logo

Stadsbranderij Noord is een kwalitatief hoogstaande koffiebranderij in Amsterdam Noord, opgericht door Kees Kraakman. Wekelijks roosteren ze er verse koffie voor hun klanten, waarvan veel Amsterdammers uit Noord zijn.

In 2012 startte Kees een pop-up koffiezaak, waar hij dagelijks zelf koffie roosterde en serveerde zonder melk en suiker maar met tekst en uitleg. De locatie van de pop-up zaak was The Open Coöp in de Tolhuistuin, een ruimte voor creatievelingen en ondernemers. Wat begon als een grap, bleek zo’n succes te zijn dat de stadsbranderij van Kees mocht blijven bestaan.

stadsbranderij-noord-

Smaak en Gevoel
Kees leerde het roosteren van koffiebonen in 2000, en was gelijk verkocht: ‘Het roosteren lijkt veel op koken – er komt veel smaak bij kijken maar je gevoel is ook belangrijk. Ik geniet enorm van de geuren die bij het roosteren vrijkomen en verlies mezelf tijdens het productieproces in mijn concentratie. Ik ben ondernemer, barista, manager en ik geef ook trainingen, maar het roosteren vind ik het allerleukste om te doen!’

Bij Kees kun je zowel barista- als roostertrainingen en cursussen volgen. Bij de cursussen Coffee Lab Pro, Cuppen en De Barista Vijfdaagse leer je de fijne kneepjes van het barista-zijn. Daarnaast geeft koffiekenner Kees adviezen aan beginnende barista’s en koffiehandelaren.

Stadsbranderij Noord

Tolhuisweg 2, Amsterdam, Nederland
06 53 54 49 10

Meet the makers