SMPL – 100% natuurlijke huidverzorging

smpl natuurlijke huidverzorging

SMPL natuurlijke huidverzorging is de creatie van Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn. Ze hebben een passie voor een bewuste lifestyle, duurzaamheid, natuurlijke huidverzorging en ondernemen. In juni 2013 richtten ze BeBio.nl op, een online magazine op het gebied van bewuste lifestyle. In het begin concentreerden ze zich met name op voeding, maar gaandeweg kwamen ze met natuurlijke huidverzorging in aanraking. De realisatie dat alles wat je op je huid smeert in je lichaam wordt opgenomen en de invloed die de reguliere huidverzorging heeft op de wereld, maakte veel indruk.

Willemijn en Liselotte stapten over op natuurlijke huidverzorging en waren verrast door het verschil. Hun huid zag er frisser, verzorgder en stralender uit. Ze merkten dat niets hun huid zo kon voeden als natuurlijke producten, maar dat het een flinke zoektocht is om goede, eerlijke en toegankelijke producten en informatie te vinden. Dit en meer bieden ze nu met met SMPL.

Natuurlijke huidverzorging

SMPL natuurlijke huidverzorging focust zich op wat er echt toe doet in producten en informatie en laat al het overbodige achterwege. De filosofie van SMPL is simpel: SMPL gelooft dat de huid alleen verzorgd kan worden door de beste natuurlijke ingrediënten en producten. SMPL wil het mogelijk maken dat iedereen zijn huid op natuurlijke wijze kan en gaat verzorgen. Ze hanteren daarom toegankelijke prijzen en gebruiken bijvoorbeeld geen essentiële oliën, zodat ook mensen met huidproblemen de producten kunnen gebruiken.

SMPL
• no nonsense: geen vage marketingtermen of loze beloftes
• transparant: eerlijk en ieder ingrediënt wordt uitgelegd
• praktisch: multifunctioneel en travel ready!
• stijlvol: de producten zien er prachtig uit in iedere badkamer
• toegankelijk: unisex, kindvriendelijk en een eerlijke prijs

SMPL heeft inmiddels een productlijn van tien verschillende producten en in september 2018 wordt het elfde product, een 100% biologisch serum, gelanceerd. Alle producten zijn 100% natuurlijk, travel friendly en multifunctioneel. Zo is bijvoorbeeld de cleansing cream een face wash, maar hij verwijdert ook make-up met een watje en is te gebruiken als hydraterend masker. Minder spullen in de badkamer of in de koffer dus.

Ontwerp

Het lijnen- en vlakkenspel van één van Nederlands bekendste kunstenaars, Mondriaan, is een inspiratie geweest in het samenstellen van het logo van SMPL. Met ‘simpele’ lijnen, vlakken en basiskleuren creëert Mondriaan prachtige niet na te maken kunstwerken. Met ‘simpele’ ingrediënten creëert SMPL mooie, niet na te maken producten. Door het lijnenspel te combineren met de meest organische vorm die er bestaat, de cirkel, heeft PUP creative agency, een beeldmerk ontwikkeld dat weergeeft waar SMPL voor staat.

De producten worden in een tweetal laboratoria in Nederland geproduceerd. Eén in Amsterdam en één in Brabant. Deze laboratoria staan bekend om hun ambachtelijke manier van productie en hun geloof in de kracht van goede natuurlijke ingrediënten. Willemijn en Liselotte kiezen voor zo veel mogelijk biologische ingrediënten en ook hun leveranciers worden zorgvuldig uitgezocht. Op de bijenwas in de zonnebrand na zijn ze 100% vegan.

De wash & lotion (tevens conditioner) zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om giftige stoffen door je afvoerputje te spoelen. Alle dispensers, doosjes en zakjes van SMPL zijn zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. Daarnaast zijn ze bezig met het ontwikkelen van navulverpakkingen voor de producten. Voor verzendingen naar winkels gebruikt SMPL altijd gebruikte verzenddozen die ze in hun omgeving verzamelen. Daarnaast bieden onze particuliere klanten de mogelijkheid om de producten bij het kantoor van SMPL  op te halen om zo milieubelasting door postverzending te verminderen.

Toekomst

SMPL is meer dan een merk met een productlijn. Middels een blog en de ingrediëntenpagina op de website willen ze informatie bieden die mensen bewuster maakt van de ingrediënten in huidverzorging en de gevolgen voor onze gezondheid en de wereld om ons heen. Het doel van SMPL is dan ook om te groeien, zowel nationaal als internationaal. Wilemijn en Liselotte zullen nieuwe producten ontwikkelen maar de productlijn zal ‘basic’ blijven. Ook lijkt een flagshipstore in Amsterdam geweldig!

SMPL

Bosboom Toussaintstraat 36h, 1054 AT Amsterdam, Nederland
06 24 764 208

Products

Meet the makers

About this maker