Rummieclub – Ambachtelijke Amsterdamse rumdestilleerderij

Rummieclub is de in 2020 gestarte Amsterdamse rumdestilleerderij van Judith de Bie en Martijn Gerrits. Ze verkochten hun huis, zegden hun baan op en financierden met een crowdfunding hun gedroomde destilleerderij. Een plek waar ze dag in dag uit in de weer zijn om de lekkerste rums, likeuren en cocktails te maken. Rummieclub staat voor oprechte ambacht gecombineerd met vrolijke en kleurrijke vibes.

Het productieproces

Judith en Martijn doen alles zelf: fermenteren, destilleren, rijpen en zelfs het bottelen en labelen wordt in de destilleerderij gedaan. Hoe hun rum wordt gemaakt? “Zoals bij alle rum starten we met suikerriet; in ons geval met suikerrietmelasse. Melasse is de donkere stroop die overblijft als men van suikerriet rietsuiker maakt. We gebruiken biologische melasse uit Paraquay waar nog zo’n 60% suiker in zit. Het enige wat we hier nog aan toevoegen is water en gist. We kweken soms ook onze eigen gisten op van de bloemen en vruchten uit onze tuin. Aan het einde van de fermentatieperiode is de ‘wash’ zo’n 8% alcohol en gaat hij in onze ketel. Na de rijping of rusttijd wordt onze rum met de hand gebotteld en gelabeld. Voordat we dat doen brengen we de rum naar het juiste percentage door water toe te voegen. We voegen geen suiker, smaak of kleurstoffen toe,” zo vertellen Judith en Martijn.

Biologische melasse & elektrische fiets

Judith en Martijn proberen in de destilleerderij waar mogelijk duurzaam te werken. Zo is de biologische melasse een restproduct van de suikerproductie en hebben ze zonnepanelen op het dak. Ze proberen kleinschalig, ambachtelijk en lokaal te werken. Door alle onderdelen van het productieproces en de verkoop zelf in de hand te houden proberen ze het aantal verplaatsingen te minimaliseren. Voor de distributie van de cocktails en de rum gaat Judith de hele stad door met haar elektrische fiets met Rummieclubvlag.

Assortiment

“Aangezien onze gerijpte rums nog in het vat zitten, hebben we nu twee edities Rummieclubrum op de markt: Colourful White (40%) en Overproof (58%). Eind 2021 verwachten we onze eerste gerijpte rum op de markt te brengen, een karaktervolle rum die op ex-bourbon vaten heeft gelegen.”

Missie

De missie van Rummieclub is om rum de aandacht en liefde te geven die het verdient, door mensen meer bekend te maken met de drank. De deuren van de destilleerderij staan altijd open, waar Judith je met open armen verwelkomt. Daarnaast bouwen ze met veel liefde en doorzettingsvermogen aan een community met vrolijke en eerlijke Rummieclub-vibes. “Eind 2021 hopen we onze eigen slijterij te openen waar lokaal ondernemerschap centraal zal staan. We hoeven er niet rijk van te worden of overal te koop te staan, maar we willen wel graag iets tofs opbouwen.”

Rummieclub

Venserweg 21r, Diemen, Nederland
06 380 425 64

Products

Meet the makers