Pippi-Lotta – Illustrated furniture

Pippi Lotta logo

In 1995 studeerde Susanne Engels af aan de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam. Ze volgde daar de Nederlandse Film en Televisie Academie en ging na het behalen van haar diploma aan de slag als documentairemaker. Maar naast het filmen had Engels een sterke drang om zich ook op ander artistiek gebied te ontwikkelen. Ze startte Pippi-Lotta illustrated furniture: een eenvrouwsbedrijf dat unieke illustraties op oude meubels maakt.

De documentaires van Engels kenmerken zich door haar bijzondere visualisatie van de werkelijkheid. Ze laat de kijker met een andere blik naar het alledaagse kijken, iets wat op het eerste gezicht bekend lijkt, kan volgens Engels ook heel anders gezien worden. En precies met die insteek, illustreert ze haar meubels: ze geeft een verrassende draai aan een alledaags product als kasten en klein meubilair.

Grafische patronen

Engels speurt stad en land af naar mooie meubels met een verleden, waarmee ze een flinke collectie opbouwt. Ze geeft de meubels een bijzondere look, zonder het oorspronkelijke karakter uit het oog te verliezen. Met veel plezier maakt ze handmatig illustratieve afbeeldingen of grafische patronen op het meubelstuk. Haar hart ligt bij vintage meubels met grafische patronen, dat is echt haar specialisme. Het levert vaak geweldige contrasten op doordat het oorspronkelijke, klassieke karakter van het meubel de grafische patronen versterkt en vice versa.

In de webshop van Pippi-Lotta vind je een breed scala aan meubels: de collectie varieert van bijzettafels tot garderobekasten en alles wat daar tussenin zit.

Afgedankte meubelstukken

Door Engels’ manier van werken wordt in afgedankte meubels nieuw leven geblazen en krijgen ze een nieuw verhaal én uiteindelijk een nieuwe eigenaar. Heb je zelf een afgedankt meubelstuk dat je een opknapbeurt wilt geven? Engels werkt ook in opdracht. Of nog leuker: schrijf je in voor een workshop Meubel Restylen en ga zelf aan de slag!

Nieuwsgierig naar de meubels van Pippi-Lotta? Neem een kijkje in Engels’ winkel annex werkplaats UpNew aan de Bos en Lommerweg 1, of kijk op haar website!

Pippi-Lotta

Bos en Lommerweg 1HS, Amsterdam, Nederland
06 270 642 62

Meet the makers