pieterSZoon – ‘Handmade with love & to be enjoyed for life’

pieterSZoon logo

Je hebt een complete outfit bij elkaar gezocht maar het enige wat nog ontbreekt, is een tas. Helaas is die perfecte tas onvindbaar, zelfs na uren shoppen. Dit scenario waren de zussen Pietersz meer dan zat en dus besloten ze zelf tassen te gaan maken. Wat werd geboren is een bedrijf dat zich specialiseert in handgemaakte, leren tassen: pieterSZoon.

Less is more
Met hun bedrijf pieterSZoon maken Jennifer en Cher niet alleen tassen die zij zelf mooi vinden, maar kunnen ook klanten ontwerpen indienen. In hun studio in Haarlem worden de tassen van hoge kwaliteit leer, met de hand gemaakt. ‘We laten het leer voor zichzelf spreken en maken tijdloze designs. We werken altijd vanuit het principe less is more, aangezien een mooi stuk leer weinig nodig heeft om te stralen’.

Plastic Bag
Het is niet voor niets dat Jennifer en Cher hun eigen achternaam aan het merk hebben verbonden. Alle tassen worden handgemaakt zodat ze de kwaliteit hoog kunnen houden. ‘Het is een investering maar je neemt de tas dan ook wel mee tot aan je graf’. Een bestseller? Dat is de Plastic Bag: een leren tas in de vorm van een plastic tasje. ‘Onze vader kon nooit een geschikte tas vinden en gebruikte altijd van die gele See Buy Fly-tassen om dat die zo stevig zijn.’ Met twee dochters die hun eigen tassenbedrijf hebben, moest daar natuurlijk verandering in komen.

pieterSZoon in het buitenland
Inmiddels worden Jennifer en Cher ondersteund door vier bevlogen ambachtslieden en zijn de tassen niet alleen meer binnen de Nederlandse grenzen te koop, maar hebben ze ook de oversteek gemaakt naar Groot-Brittannië en worden ze verkocht in Zwitserland, België en Oostenrijk. De prijs van een echte pieterSZoon varieert van € 100 tot € 300. Bij een custom made-tas is de prijs op aanvraag beschikbaar. Kijk voor verkooppunten op de website van pieterSZoon of shop de tassen in de Amsterdam Made-webshop.

PieterSZoon

Kleine Houtstraat, Haarlem, Nederland
023 20 24 009

Products

Meet the makers