PERKA Design – Met de Hand Gemaakte Minimalistische Sieraden

perka design logo - amsterdam made

De Russische Róża Turowska is oprichter van PERKA Design, een sieraden merk voor verfijnde, minimalistische sieraden. Begin 2015 verhuisde ze naar Amsterdam omdat het voor haar dé plek is waar ze creativiteit tot bloei ziet komen.

In Warsaw leerde Róża de fijne kneepjes van het goudsmeden. ‘Ik heb altijd al iets met mijn creativiteit willen doen maar in Warsaw lukte het niet om mijn ambities tot uiting te brengen. Amsterdam is een prachtige stad, vol met kansen voor creatievelingen. Daarom besloot ik er hier vol voor te gaan en PERKA design van de grond te brengen.

Geen sieraad dat Róża met de hand maakt in haar atelier in Amsterdam Oost, is hetzelfde. Wel zijn ze stuk voor stuk minimalistisch en modern. ‘Ik vind het belangrijk dat de sieraden die ik maar draagbaar zijn en bij elke outfit passen. Hoewel de juweeltjes vrij minimalistisch zijn, zorg ik er voor dat ze er tegelijk vrouwelijk uitzien’, aldus Róża.

perka design - amsterdam made

‘Ik verveel me erg snel barst van de ideeën. Daarom maak ik (bijna) al mijn sieraden maar één keer. Ik vind het bovendien erg leuk om samen te werken met een klant en zo tot een ontwerp te komen wat helemaal voldoet aan de wensen van een persoon. De materialen die ik gebruik zijn puur zilver en brons, maar de variaties in vorm en formaat en het gebruik van verschillende stenen zijn eindeloos!’

Perka was de bijnaam van de hond van Róża, die in 2014 naar de hondenhemel vertrok. ‘Perka betekent ‘parel’ in het Russisch en toen ik mijn sieradenlabel oprichtte, wilde ik haar op deze manier herdenken.’

PERKA Design

Djambistraat 42, Amsterdam, Nederland
06 23 57 12 84

Meet the makers