O My Bag – Wij Geloven Dat de Consument de Wereld Kan Veranderen

OMB_Logo_tas

O My Bag is een in Amsterdam gevestigd tassen label dat bekend staat om haar kwalitatief hoogwaardige leren tassen en accessoires die ook nog eens eerlijk geproduceerd zijn. Door tassen te produceren die met respect voor mens en planeet zijn gemaakt, laten ze zien dat het mogelijk is een positief verschil te maken in de wereld. Een tas die de wereld een beetje beter maakt. Zij geloven dat dit mogelijk is!

Met de overtuiging dat goed design en fair trade prima hand in hand kunnen gaan, stapte Paulien met een duidelijke missie op het vliegtuig naar India, op zoek naar dé producent om mee samen te werken om dit te realiseren.

Het hoofdkantoor van O My Bag bevindt zich in Amsterdam. De productie vindt nog steeds plaats in Kolkata in India, waar de tassen onder eerlijke omstandigheden worden gemaakt van eco ­leer dat special is ontwikkeld voor O My Bag. Op deze manier hoopt het label te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de leerindustrie.

Alle O My Bag’s worden ontworpen in Amsterdam. De stad waar het hoofdkantoor zit en vanuit waar alle items verstuurd worden naar klanten over de hele wereld. Amsterdam zit zelfs letterlijk verwerkt in hun logo.

2015-03-07 00.04.44 (1)

Het streven is om samen met de klanten van O My Bag een ecologische en sociale impact te realiseren van structurele aard op lokaal niveau, zoals nu in Kolkata. Hiervan moeten de tassenmakers zelf het meeste profiteren. De klanten van O My Bag zijn onderdeel van dit verhaal en worden hier door O My Bag in meegenomen.

Het is de bedoeling de consument meer bewust te maken. Als consument kies je bij elke aankoop eigenlijk in wat voor wereld je wil leven: Koop je spullen van bedrijven die mensen en het milieu uitbuit, of koop je spullen van bedrijven die hier juist in investeren? Dit bewustzijn bij consumenten creëren is een van de belangrijkste missies van O My Bag.

De tassen van het label zijn gemaakt van een uniek soort eco-leer dat is gelooid zonder schadelijke chemicaliën. In Kolkata wordt elke O My Bag gemaakt met liefde in een veilige en positieve omgeving. Een werkomgeving waar eerlijke lonen worden betaald en waar training en opleidingen worden aangeboden.

Door het communiceren van hun transparante productieketen, met de juiste producenten samen te werken en altijd te streven naar een manier om hun voetafdruk te verkleinen neemt O My Bag hun verantwoordelijkheid voor eerlijke productie. 

O My Bag

Vendelstraat 2, 1012 XX Amsterdam, Nederland
088 06 66 192

Meet the makers