Mokkō – Studio voor interieurontwerp

Mokkō is een ontwerpstudio voor interieurs, meubels en akoestische kunstpanelen. Voor particulieren en bedrijven ontwerpt en creëert Mokkō complete interieurs en losse interieurproducten. Hoewel elk project uniek is vanwege de bestaande architectuur en wensen, streeft Mokkō altijd naar een tijdloos, inspirerend en warm minimalisme. De studio vindt inspiratie in Japans design en architectuur en in modernistische en brutalistische architectuur.

Afgedankte kleding

De akoestische kunstwerken dienen, naast de esthetische waarde, om ruimtes stiller en aangenamer te maken door 95% van de geluidstrillingen op te vangen (Aw 0,95) en hiermee weerkaatsing van geluid (echo) tegen te gaan. De kunstwerken worden opgehangen in huizen, op werkplekken en andere bedrijfsruimtes, op plekken waar geluid weerkaatst en meer stilte gewenst is. De panelen bestaan uit een houten intern frame, akoestische vulling en wollen afwerking. Ze worden met de hand gemaakt in de studio van Mokkō in Amsterdam-West, grotendeels van gerecyclede textiel van afgedankte kleding en recyclebare, pure wol. De kunstwerken komen in standaard maten en kunnen ook op maat en met een custom ontwerp gemaakt worden.

Lokale partijen

De meubels van Mokkō worden door meubelmakers vervaardigd in en rondom Amsterdam. Het hout wordt ingekocht bij lokale partijen en is zoveel mogelijk afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Afhankelijk van het meubelstuk wordt het met de hand gemaakt of deels met gebruik van computergestuurde freesmachines. Bij materiaalkeuze en productie speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. De productie van de producten van Mokkō vindt volledig plaats in Nederland en vrijwel volledig in en rond Amsterdam.

Autodidact

Autodidact ontwerper Aad Bos is de oprichter van interieur-designstudio Mokkō. Voordat Aad in 2017 zijn ontwerpstudio oprichtte, werkte hij vijf jaar als advocaat in de corporate rechtspraktijk in Amsterdam, Londen en Istanbul. Aad volgde deeltijd kunst- en ontwerpopleidingen naast zijn school, studie en werk. In 2017 begon hij met Mokkō als design meubellabel en lanceerde zijn merk op de Dutch Design Week. Sinds 2019 ligt de focus van de studio op interieurontwerp en verkoopt hij met Mokkō daarnaast ook meubels en akoestische kunstpanelen. Dit zijn esthetische werken voor aan de muur die geluid absorberen en echo tegengaan. De studio vindt zijn oorsprong in Japan, waar Aad de inspiratie en motivatie vond om de stap te zetten zijn desig studio op te richten.

Architectuur

Mokkō wil zelfstandig creatief blijven ondernemen en organisch blijven groeien. De studio wil opdrachten blijven uitvoeren waar het zich verbonden mee voelt en met plezier aan werkt voor tevreden klanten. Mokkō heeft op dit moment de focus op interieurontwerp voor bedrijven en particulieren en op de verkoop van akoestische kunstpanelen in Nederland en heeft de ambitie om vanuit Amsterdam wereldwijd actief te worden. Een droom van de oprichter is om met de studio door te groeien van interieurontwerp richting architectuur.

Mokkō

Contactweg 47, 1014 AN Amsterdam, Nederland
06 148 20 118

Products

Meet the makers

About this maker