Mister Kitchen – Producten gemaakt met kennis en passie

MisterKitchen10.200x200

Het is alweer bijna tien jaar geleden sinds Daan, Igor en Maarten Mister Kitchen oprichtten, de vernieuwende onderneming achter Butch&Dutch worsten en het befaamde Weekend van de Rollende Keukens. Elke zomer wordt het Westergasterrein in Amsterdam gedurende dit weekend omgetoverd tot foodie heaven, een bijzondere plek vol kleurrijke foodtrucks die eten uit alle hoeken van de wereld serveren. Op elk beschikbaar stukje gras zitten mensen met bord op schoot te kletsen en te drinken onder het genot van live muziek, terwijl kleine groepjes mensen langslopen op zoek naar de volgende lekkernij.

MisterKitchen13.810

Raïnaraï op Rollende Keukens 2015

Liefde voor eten vertaald in mooie producten
Het buurtfestival vind plaats op hetzelfde terrein waar de creatieve keuken van Mister Kitchen is gehuisvest. Het organiseren van Rollende Keukens is niet het enige waar de mannen van Mister Kitchen zich mee bezig houden. Hun passie voor eten wordt ook vertaald in de productie van verscheidene unieke producten, zoals Rabarcello en Chia❤Fruit. Rabarcello is, na drie jaar experimenteren, dit jaar op de markt gekomen en wordt al op verschillende locaties binnen en buiten Amsterdam verkocht. Samen met de distilleerderij Herman Jansen creëerde Mister Kitchen het recept om van rabarber een heerlijke alcoholische versnapering te maken, een complex drankje met een zoete, zure en bittere smaak die op zichzelf gedronken kan worden maar ook perfect is voor cocktails. Chia❤Fruit is een suikervrije jam gemaakt met chiazaad, zaadjes rijk aan vezels en anti-oxidanten die een geweldig alternatief zijn voor suiker. De jam is verkrijgbaar is in de smaken bosbes, cranberry+abrikoos, sinaasappel+aardbei+framboos+rabarber en aardbei.

Butch&Dutch is het langst bestaande merk dat voortkomt uit de keuken van Mister Kitchen, een hoogwaardig product dat tot stand komt door de goede relatie tussen de creatievelingen van Mister Kitchen en een aantal hardwerkende Nederlandse boeren. De ambachtelijk braadworsten zijn gemaakt met respect voor dier en natuur en komen in de smaken bieslook+zwarte peper, venkel+tijm en mosterd+peterselie.

Aparte krachten verbinden
Daan, Igor en Maarten leerden elkaar kennen toen zij als studenten samenwoonden in Groningen. Gedurende de studietijd waren ze vaak meer bezig met koken en eten dan met hun studie. Ook al zijn ze een poosje allemaal hun eigen weg gegaan, de drang om met eten te werken bleef en dus stopten ze met hun banen om Mister Kitchen op te starten. De uiteenlopende expertises van de mannen – Daan’s achtergrond als creatieve reclamemaker, Igor’s verleden als theaterproducent en Maarten’s carrière als professionele kok (onder andere bij La Rive en bij Ron Blaauw) – komt het bedrijf enorm ten goede. Ieder heeft een andere specialiteit en kracht. Ze houden zich niet alleen bezig met het schrijven van recepten en het maken van producten, maar ook alles eromheen: het verhaal, de communicatie, de verpakking – de complete campagne.

Het verlangen om zich breed in te zetten uit zich ook in het schrijven van (internationale) reportages over voedsel, onder andere voor Delicious Magazine. Daan en Maarten reisden bijvoorbeeld naar Palestina om verhaal te halen over fairtrade amandelen en naar Ierland om te schrijven over zeewier.

Mister Kitchen

Pazzanistraat 35, Amsterdam, Netherlands
06 534 100 22

Meet the makers