Hand block printed apparel

Elk uniek kledingstuk wordt met de hand gemaakt met behulp van de kunst van traditionele handblokdruk, daarom zijn er geen twee hetzelfde. madeclothing is ethisch gemaakt; met respect voor mens en milieu. Made for happines!

Het productieproces

Het begint met een originele ontwerpschets op papier. Het ontwerp wordt overgebracht op het blok en vervolgens in het oppervlak gesneden. Dit drukblok wordt daarna bedekt met inkt en zorgvuldig met de hand op het kledingstuk gedrukt. Deze authentieke methode levert een prachtig handgemaakt ontwerp op, waardoor elk kledingstuk echt uniek is.

Inspiratie

Samantha haalt haar inspiratie uit reizen over de hele wereld. Ze voelt zich vooral aangetrokken tot het spirituele landschap en de diverse culturen van het Verre Oosten. Met een schetsboek in de hand maakt ze beelden die een speciale betekenis hebben of persoonlijke ervaringen weerspiegelen. Elk ontwerp heeft een eigen verhaal.

Guilt-free fashion

madeclothing gelooft in ethische mode – kleding waar je je goed in kunt voelen. Alles wat Samantha maakt is gemaakt met respect voor mens, natuur en milieu. De sweatshop-vrije kleding is gemaakt van gecertificeerde biologische en duurzame materialen, afkomstig van ethisch verantwoorde leveranciers zoals STANLEY/STELLA. De inkt is niet-giftige, permanente textielinkt op waterbasis. Samantha’s missie is om duurzame, stijlvolle en eerlijke kleding te maken.

Made to last

Je vraagt je misschien af hoe duurzaam dit soort prints zijn. De inkt die Samantha gebruikt is permanent en wordt één met de vezels nadat deze met warmte in de stof is gezet. Daarom kan het niet worden gescheiden van het materiaal. De kledingstukken zijn wasbaar in de machine. Ze worden zelfs bij elke wasbeurt zachter, zodat je ze jarenlang kunt koesteren.

Made for happines

Wanneer je van madeclothing koopt, zet je je in voor een schone planeet en gelukkige mensen door lokaal gemaakte ethische mode te kopen. Daarnaast heb je het plezier van het dragen van iets dat met de hand is gemaakt en uniek is. De beperkte, handgemaakte prints worden misschien wel de meest favoriete stukken in je kast!


De studio van Samantha is in Amsterdam te vinden op KNSM-Laan 553.
In de winkel TRIBECA in Amsterdam kun je de madeclothing collectie kopen (Waldenlaan 124).

madeclothing

Waldenlaan 124, 1093 NG Amsterdam, Nederland
+31634887187

Products

Meet the makers