Little Boomerang is een Amsterdams kinderkledingmerk, opgericht in 2015. In een wereld vol snelle mode gelooft Little Boomerang dat mensen geholpen moeten worden om langer van hun kleding te houden. Daarom blazen ze preloved materialen nieuw leven in door ze te upcyclen tot unieke en moderne klassiekers voor kinderen. De kleding wordt sociaal geproduceerd in Nederland in samenwerking met getalenteerde kledingmakers uit Syrië die op deze manier een nieuw bestaan kunnen opbouwen.

Preloved designer materialen

In oktober 2021 is het merk opnieuw gelanceerd. Voor haar nieuwe collecties maakt Little Boomerang gebruik van preloved designer materialen: resultaat van overproductie of stoffen uit een overschot van designer collecties. Met deze kwalitatieve materialen creëert Little Boomerang moderne klassiekers voor kinderen die makkelijk te combineren zijn en lang meegaan.

Naast de ‘Timeless Collectie’ die bestaat uit items in klassieke kleuren, volgt ook de 1e ‘Limited Loop’: gelimiteerde items in verrassende kleuren en prints.

One-of-kind items

Bij Little Boomerang kan je ook terecht voor de ‘With Love from Dad Collection’: kleding die geheel gemaakt wordt van preloved overhemden. Marlies Touw, nieuwe eigenaresse Little Boomerang: “Mensen kunnen een preloved overhemd van papa of opa laten ‘boomerangen’ en een tweede leven geven in de vorm van een one-of-a-kind overhemd of bloomer voor kind of kleinkind.”

Made in Holland

De collecties worden sociaal geproduceerd in Nederland. Little Boomerang werkt samen met getalenteerde kledingmakers uit Syrië, die in Nederland op deze manier een nieuw bestaan kunnen opbouwen. Alle items worden met de hand gemaakt in kleine en gelimiteerde oplages.

Little Boomerang Amsterdam

Floris Versterstraat 11, Amsterdam, Nederland
+31 6 21273979

Products

The makers

About this maker