Juwelig sieraden zijn duurzaam handgemaakt in unieke uitvoeringen of limited series. De ontwerpen zijn een mix van stoer en fijn, eigentijds en klassiek, van basic tot stijlvol chique, krachtig & eigenzinnig. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop.

Over de maker

Voor Annette Gorny begon edelsmeden in 2000 met een cursus goudsmeden. De passie om te creëren groeide in 2007 uit tot haar eigen atelier en winkel in de Amsterdamse Czaar Peterstraat (2007-2017). Daar heeft ze veel sieraden ontworpen, verkocht en gerepareerd, tot ze de winkelruimte in 2017 overdroeg aan een collega goudsmid. Sindsdien ontwerpt en creëert Annette haar sieraden vanuit haar thuisatelier in het Oostelijk havengebied.

Reizen en natuur zijn een grote bron van inspiratie voor Annette. “Dit kan de beweging van de zee zijn, een mooie bloem, een schelp meegenomen van een ver strand, de schatten van de aarde in de vorm van een edelsteen, een herinnering. Elk sieraad heeft een verhaal in zich.”

Het maakproces

Het ontwerp en maakproces is divers. Soms schetst of tekent Annette voordat ze begint, regelmatig gaat ze gewoon aan de slag en vormt het sieraad zich tijdens het maakproces. Dat doet ze veelal eerst in zilver of argentium935. Als ze het sieraad al duidelijk voor ogen heeft, soms ook meteen in het goud. Van sommige sieraden wordt na een eerste versie ook een mal gemaakt om ze bijvoorbeeld in goud te laten gieten. Dat bespaart kostbaar materiaal en tijd en kan ook weer als basis dienen voor een nieuwe uitvoering.

Duurzaamheid 

De sieraden van Juwelig worden geproduceerd met materialen van toeleveranciers die verantwoord ondernemen. Ruim 99% van het goud en zilver komt daarbij voort uit recycling.

 

Juwelig

Juwelig, Sumatrakade, Amsterdam, Nederland
0623911488

Products

The makers