De dranken van het merk John B. worden gedestilleerd door de enige ambachtelijke en 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij in Nederland.

Door het verwerken van uitsluitend biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen, veel geduld en ouderwets vakmanschap wordt een smaak en kwaliteit behaald die voor de industriële distilleerderij al lang niet meer haalbaar is.

“Proef de liefde voor het vak en geniet met elke slok van de pure en eerlijke ingrediënten”

Over de maker

De fascinerende Master Distiller heeft een opmerkelijke levensloop. Zijn liefde voor distilleren en brouwen bracht hem de hele wereld over. John begon in de jaren ’70 als hobbybrouwer van Nederlandse en Belgische speciaalbieren.

Na een lange pauze en jaren niet meer werkzaam geweest te zijn in de brouwwereld, begon het in 2011 toch weer te kriebelen. John zette zijn 100% biologische distilleerderij op: BioSpirits BV. In het begin lag de focus op het maken van onder andere oer-Hollandse jenever en gin. Daarvan werd de huur van de distilleerderij betaald, tót het moment dat zijn nieuwe whisky minimaal 3 jaar had gerijpt. Onder de merknaam John B. Organic brouwt John inmiddels whisky, rum, le cognac, dry gin en wodka.

John, geboren en getogen Amsterdammer, is blij met zijn leven als distillateur: ‘Het makersschap is alleen maar leuk! Het is vooral prachtig als mensen onze producten proeven en daar zo enthousiast over zijn.’

John B. Organic

Bolderweg 52, Almere, Nederland
+31 6 13 43 48 72

Products

The makers

About this maker