Ink&Co – Sustainable and fairtrade – just because

inklogo

Eigenzinnig en inspiratievol artwork, gezeefdrukt op comfortabele sweaters en T-shirts. Ink&Co, een klein Amsterdams label, maakt unieke producten in kleine oplagen, op een eerlijke en duurzame manier.

Marianne Ruijter (1974) startte Ink&Co in 2013 vanuit de wens om duurzaam en fair trade te werken. Haar werk op ontwerpafdelingen van grote kledingmerken leverde haar een schat aan ervaring op, maar ook inzicht in de mode-industrie. Ruijter: ‘Voor mij is duurzaamheid onderdeel van mijn DNA. Ik streef naar duurzame ontwikkeling in de keten, van producent tot aan de kledingkast. Fair trade is geen trend, het is de manier, een kwestie van doen. Dus geen kinderarbeid, een redelijke prijs betalen en milieubelasting minimaliseren.’

ink04

‘Ink’ staat voor de zeefdruktechniek en ‘&Co’ vertegenwoordigt de biologische kleding waarop wordt gedrukt. Zeefdrukken is een ambachtelijke manier om een print op een kledingstuk aan te brengen. De prints zijn handmatig gedrukt met niet-giftige inkt op waterbasis. Deze inkt is niet alleen minder belastend voor het milieu maar ‘verouderd’ ook mooier dan reguliere inkt.
Behalve Ruijter zelf drukt ook het Amsterdamse ‘Drukmakers’ voor Ink&Co, een sociale firma met een zeefdrukkerij en een T-shirtmerk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier het grafische vak leren en herstelgericht werken.

Ink&Co heeft een webshop, maar de kleding is in Amsterdam ook te vinden bij de Local Goods Store, Het Faire Oosten, Rarebird, Mashed Concept Store en La maison de Sophie. Verder kun je de ontwerpen tegenkomen in Haarlem, Antwerpen en Groningen.

Ink&Co

Van Oldenbarneveldtstraat 50M, Amsterdam
06 163 062 67

Meet the makers

About this maker