Goochem Design maakt houten speelgoedauto’s en interieuraccessoires van hoge kwaliteit, van massief Amsterdams Stadshout. Voor liefhebbers van hout, kwaliteit en originele producten.

Het productieproces
Het gehele productieproces vindt plaats in de eigen werkplaats in Amsterdam Oud-West. Het begint allemaal op de tekentafel. Oprichter Hans Neijts: “Wij ontwerpen de producten zelf, soms in samenwerking met een andere ontwerper. Om de beste kwaliteit te handhaven, maken wij prototypes die wij testen en aanpassen totdat het gewenste eindproduct behaald wordt.”

Duurzaamheid
De producten van Goochem Design worden gemaakt met grondstoffen die volledig recyclebaar zijn, met respect voor mens en milieu. Het eindresultaat voldoet aan alle eisen en kan een leven lang mee. Daarmee zijn dit de duurzaamste producten die je kan wensen.

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale grondstoffen. Zo komt het hout dat gebruikt wordt van Stadshout, een stichting die bomen uit Amsterdam een tweede leven geeft. De reststukken van dit hout, van veel verschillende houtsoorten uit de stad, worden verwerkt door Goochem Design. Ook gebruikt het bedrijf (als een van de eersten) lakken op waterbasis, al worden de meeste producten niet gelakt. Afval is er nauwelijks; ook het zaagsel wordt hergebruikt. Tot slot worden de producten verkocht in lokale winkels. Een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de aanplant van nieuwe bomen. Dit gebeurt onder meer via Treesforall.

Naast de vaste producten levert Goochem Design ook maatwerk naar wens voor scholen en bedrijven. Meer weten? Ga naar de website.

Goochem Design

Goochem Dutch Design, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Nederland
0206120356

Products

The makers