Gebrouwen door Vrouwen
De smaak is er niet minder mannelijk door

gebrouwendoorvrouwen

Geen baarden en bierbuiken, maar twee zussen die bier brouwen, dat is gebrouwen door Vrouwen. Toen een stagiair aan kwam zetten met zelf gebrouwen speciaalbiertjes was haar interesse direct gewekt. In het bier welteverstaan. De Amsterdamse zussen droomden ervan hun eigen witbier op de tap te kunnen bestellen in de zon op een Amsterdams terras. Dat is gelukt. Nu willen ze alle Amsterdamse terrassen veroveren. “En misschien wel heel Nederland”, vertellen de zussen enthousiast.

Sinds 2013 brouwen de zussen hun eigen bier. Deze hobby begon thuis in hun Amsterdamse keuken, in een pan van 35 liter, met dezelfde stagiair als coach. Met vallen en opstaan hebben Do en Tessel leren brouwen. Nu weten zij precies hoe ze die fris en zoetige smaak die zij wensen bereiken. Daarnaast is het leven van een brouwer vooral erg leuk. “Het is een leuke hobby want steeds als het bier klaar is (en gelukt) hebben we een feestje gegeven!“

De wereld van het bierbrouwen bestaat vooral uit mannen. Het sjouwen met zware fusten valt ze af en toe zwaar, maar Gebrouwen door Vrouwen bewijst dat vrouwen uitstekende brouwers zijn. “Maar, ook al is het gebrouwen door vrouwen, de smaak is er niet minder mannelijk door.” De keukens van de zussen zijn inmiddels te klein geworden voor de vraag en dus brouwt Gebrouwen door vrouwen inmiddels samen met Lindeboom Bierbrouwerij.

GDV3

De Amsterdamse horeca is één van de inspiratiebronnen van de zussen. Gin Weizen, een witbiertje van 6,5% met gerst, spelt en tarwemout, is geïnspireerd op Mossel en Gin in het Westerpark. Lekker zoet en fris. De speciale smaak komt door de ginkruiden (jeneverbes, sinaasappelschil en korianderzaad) die aan het bier zijn toegevoegd. De Tricky Tripel is één van de eerste biertjes zie ze brouwden. Het is een biertje met een zoete smaak omdat er heel veel mout en veel kruiden in zit.

Naast het verzinnen en maken van heerlijk bier hebben de zussen ambities op het gebied van duurzaamheid. Tot nu toe wordt al het bier bij de kroegen gebracht op de fiets. Voor de toekomst dromen ze van een bier in bamboeflesjes. Wellicht eerst maar eens beginnen met bamboekratjes!

Gebrouwen door Vrouwen

Jacob Catskade 2, Amsterdam, Netherlands
06 239 557 97

Meet the makers