Frites uit Zuyd – Vers voorgebakken voor de horeca

frites uit zuyd

Frites uit Zuyd maakt voorgebakken frites voor horeca. Ze gebruiken de beste aardappels, een originele bereidingswijze en leveren iedere dag vers. In slechts twee tot drie minuten bak je de lekkerste frites af, klaar om geserveerd te worden.

Goede frites beginnen met goede aardappels. Frites uit Zuyd teelt aardappels lokaal op authentieke wijze, volledig gericht op smaak. In de fritesfabriek maken ze van die aardappels voorgebakken verse frites in verschillende maten. De frites wordt nooit ingevroren en altijd gekoeld geleverd, zodat de smaak het best bewaard blijft. 

Naast frites levert Frites uit Zuyd ook eigen olie, sauzen en zout. Alles wat je nodig hebt om je gasten de lekkerste frites te serveren.

Hoe Frites uit Zuyd begon
Met de friterie Frites uit Zuyd haalde initiatiefnemer Quirin van Engelshoven – geboren en getogen in Maastricht – begin 2014 de bourgondische sfeer naar de Amsterdamse Ceintuurbaan.

 Restaurants uit de omgeving vroegen direct na de opening naar de verse voorgebakken frites. Zo groeide de keuken al snel uit zijn jasje. 

Quirin besloot daarop met Frites uit Zuyd als ambachtelijke fritesfabriek verder te gaan en zich volledig te richten op het bereiden van frites voor horeca.

frites uit zuyd

De Aardappel
Frites uit Zuyd teelt aardappels puur op smaak, op authentieke wijze en met de kennis van nu. Ze maken uitsluitend gebruik van natuurlijke groei- en bestrijdingsmiddelen. 

De aardappels worden bij het rooien handmatig gesorteerd om blauwe plekken te voorkomen. Ze worden bewaard in houten kisten onder optimale omstandigheden en Frites uit Zuyd controleert continu op kwaliteit. 

Al deze zorg levert de smakelijkste aardappels op. En dus ook de lekkerste frites.


De Fabriek
In de fritesfabriek is alles gericht op kwaliteit en gastvrijheid. Frites uit Zuyd produceert zo duurzaam mogelijk. Ze gebruiken geen E-nummers of conserveringsmiddelen.

 De frites worden op traditionele wijze voorgebakken, waarna de frites worden teruggekoeld en dezelfde dag vers uitgeleverd. Zo blijft de smaak het best bewaard. 

Iedereen is welkom in de fabriek voor een kennismaking en een kijkje in de keuken. Frites uit Zuyd controleert alle frites op kwaliteit en biedt het keukenpersoneel een bereidingstraining aan in de fabriek of op locatie.

SaveSave

Frites uit Zuyd

Ketelhuis 6, Zaandam, Netherlands
020 26 13 737

Products

Meet the makers

About this maker