Eau d’Amsterdam – Het parfum van Amsterdam

Logo Eau d'Amsterdam

Eau d’Amsterdam is hét parfum van Amsterdam met de groene en karakteristieke houtgeur van de iepen aan de grachten. Elke wereldstad heeft zo z’n eigen boom: Parijs heeft de platanen, in Berlijn lopen we “Unter den Linden” en Amsterdam heeft de iep. Al vierhonderd jaar kleurt deze boom de grachten groen. En met maar liefst 75.000 exemplaren is er geen plek ter wereld waar er zo veel bij elkaar staan.

Lentesneeuw in Amsterdam 
Die iepen creëren jaarlijks een magisch natuurverschijnsel: de lentesneeuw van Amsterdam. De bomen strooien dan miljoenen zaadjes als een natuurlijke confetti uit over de stad. Gegrepen door de schoonheid hiervan brengt kunstenaarsduo Tijdmakers (Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands) sinds 2012 met Springsnow jaarlijks van 21 april – 21 mei een ode aan al de iepen. Op en rondom de iepenroute organiseert het duo verschillende artistieke activiteiten waarmee Amsterdam de lente viert.

Eau-d'Amsterdam3

Zo inspireerde de iep Tijdmakers ook op zoek te gaan naar haar mooie natuurlijke geur. Een van de redenen dat de iep vierhonderd jaar geleden werd gekozen om aan de grachten te planten. Kun je een parfum maken van de geur die we al eeuwen vooral onbewust waarnemen? De geur die Rembrandt ook geroken moet hebben. Met die vraag klopten zij aan bij geurexpert en perfume designer Tanja Deurloo. Samen met haar en de creatieve mensen van parfumhuis IFF analyseerden zij met innovatieve technieken de geur van de verschillende elementen van de iep.

Publieksfavoriet
Eind november 2014 presenteerde Tijdmakers the first limited edition in een groots laboratorium bij Meesterlijk, het event voor design, toegepaste kunst en food in de Westergasfabriek en werd het parfum direct tot publieksfavoriet verkozen. Vogue selecteerde Eau d’Amsterdam als een van de zeven beste geuren met een bestemming.

Nu is het parfum online verkrijgbaar én op verschillende mooie verkooppunten, zoals de The Maker Store in de Hallen, Amsterdam Museum, Stedelijk Museum, Perfumelounge Annindriya, Summum Woman, De Hortus Botanicus, Matter of Material en &Klevering.

Eau d’Amsterdam

Amsterdam, Netherlands

Products

Meet the makers

About this maker