Dutch Art Reproductions maakt reproducties van kunstwerken van oude meesters en hedendaagse kunstenaars op canvas en op keramische tegeltableaus.

De makers

Stephan Gold en Monique de Ruiter hebben Dutch Art Reproductions opgericht in 1997. Beide makers hebben een achtergrond in de audiovisuele wereld en deden veel ervaring en kennis op het gebied van beeldbewerking op. “Toen digitale fotografie en hoogwaardige commerciële druktechnieken opkwamen, grepen wij dit met beide handen aan”, vertelt Monique. “We hielden ons bezig met fotografie, graphic design en printten ons werk op fotopapier en canvas. In 2000 zijn we begonnen met het reproduceren van kunstwerken op keramische tegels.”

Het productieproces

Dutch Art Reproductions werkt samen met verschillende musea. “Wij reproduceren alle werken uit de collecties van het Kröller-Müller Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis en werken ook samen met het Van Gogh Museum”, aldus Stephan. “Met hun hoogwaardige digitale bestanden en ons gebruik van de nieuwste technologieën en de beste materialen creëren wij de perfecte reproducties.”

Kunst op tegels

In 2005 hebben Monique en Stephan een keramische productlijn voor het Van Gogh museum en het Kröller-Müller museum opgezet. Daarnaast hebben ze verschillende grote projecten uitgevoerd, zoals de renovatie van de tegeltableaus in de gangen van het Conservatorium Hotel. Monique: “Ook de samenwerking met hedendaagse kunstenaars zoals Selwyn Senatori is altijd leuke uitdaging. Met Selwyn hebben wij een popart toilet gecreëerd waarbij je binnenstapt in zijn ontwerp.”

“Tegeltableaus zijn een unieke manier om kunst in huis te halen”, legt ze uit. “Wij hebben heel veel plezier in het helpen van mensen met hun interieurwensen. Om een voorbeeld te geven; Het Melkmeisje van Johannes Vermeer pronkt al in vele keukens.”

Alle reproducties op canvas en tegels worden met de hand gemaakt in het Dutch Art Reproductions atelier in Amsterdam. “Met passie en intensiteit reproduceren we kunstwerken van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. Dit doen we samen met een klein team van toegewijde vakmensen, die allemaal onze passie voor perfectie delen.”

Duurzame keuzes

Stephan vult aan: “Wij vinden het belangrijk dat jongeren kennis maken met handwerk. In de loop der jaren hebben wij verschillende jonge mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opgeleid binnen ons bedrijf. Daarnaast werken wij met duurzaam hout (PEFC gecertificeerd) voor onze spieramen. Voor onze leveringen aan de museumwinkels en aan de klanten thuis, recycelen wij zoveel mogelijk de verpakkingen. Ook sourcen wij al onze basismaterialen voornamelijk in Nederland en Europa.”

Interesse in een kunstwerk?

In 2017 heeft Dutch Art Reproductions de samenwerking met musea uitgebreid, met als resultaat een webshop waarin je toegang hebt tot een uitgebreide collectie kunstwerken. Er wordt nauw samengewerkt met elk museum om ervoor te zorgen dat de kleuren en details van de reproducties heel dicht bij die van de originele kunstwerken komen.

Quotes van de Amsterdam Made jury

“De combinatie van oude meesters op keramische tegels en tegeltableaus is echt next level en uniek.”

“Een heel mooie verbinding tussen kunst en ambacht en het geeft mensen de kans om kwalitatief hoogstaande kunst te kopen voor een betaalbare prijs.”

Dutch Art Reproductions

Visionplay Dutch Art Reproductions, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam, Nederland
+31 20 49 45 112

Products

The makers