De 7 Deugden – Bier dat je niet snel vergeet

logo brouwerij de 7 deugden

Uniek speciaalbier uit Amsterdam

Bij Brouwerij De 7 Deugden in Osdorp maken ze speciaalbier dat perfect past bij je eten, een beetje à la wijn-spijs combinaties, maar dan met bier. De brouwerij maakt alles van IPA en Stout tot traditioneel blond bier. Toch zijn alle bieren van Brouwerij de 7 Deugden uniek. De brouwers hebben namelijk een voorkeur voor eigenwijze recepten. Eenmaal geproefd zul je het niet snel vergeten. Elke slok is een ware ontdekkingsreis!

Moedig bier, moedige mensen

‘We noemen ons bier moedig omdat het anders is. We storen ons niet aan mores, gewoontes, bier-stijlvoorschriften. We doen niet ons best om iedereen naar de mond te brouwen. We maken bier dat smaak heeft, veel smaak. We maken bier dat je niet snel weer vergeet. We maken bier dat je combineert met een maaltijd of met lekkere kazen. Je kunt ons eigenzinnig noemen, noem het bier apart of “anders”. En als jij het smaakavontuur van De 7 Deugden aandurft, noem jezelf dan nieuwsgierig. Of een levensgenieter. Of moedig’, aldus eigenaar Garmt.

Brouwerij met hart voor de brouwers

Brouwerij de 7 Deugden is al sinds jaar en dag bekend in Amsterdam, waar al het bier wordt gebrouwen. Sinds een aantal jaar timmert de brouwerij hard aan de weg om ook de rest van Nederland te overtuigen van hun heerlijke bier. Het écht Hollandse bier wordt gemaakt onder toeziend oog van Garmt Haaksma, die niet alleen zorgt voor lekker bier, maar ook voor gelukkige werknemers.

De brouwers zelf zijn namelijk grotendeels mannen en vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Bij brouwerij De 7 Deugden werken mensen met een beperking. Mensen die nergens anders aan de slag komen. Zij komen niet vanwege hun glanzende c.v. Nee, in feite zeggen ze: ‘Ik sta met lege handen. Geef me een kans.’ Het vraagt moed om je zelf zo kwetsbaar op te stellen.’ Dankzij de Osdorpse brouwerij krijgen zij de kans om te doen wat ze leuk vinden in een gezellige omgeving.

‘Bij De 7 Deugden vragen we niet wat mensen mankeert, maar wat ze kunnen. Vaak ontdekken we in de loop van de tijd waar hun kracht ligt. In dit proces van zoeken en ontdekken lopen onze mensen ook tegen hun grenzen op. Ze worden telkens weer geconfronteerd met hun beperkingen en dat is een pijnlijk proces. Maar ze doen het wel. Het vergt moed om die confrontatie aan te gaan.’

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Brouwerij De 7 Deugden

Akersluis 8D, 1066 EZ Amsterdam, Nederland
020 667 3221

Products

Meet the makers

About this maker