BrOnPharma logo

Mensen beter maken zonder kunstmatige, maar mét natuurlijke ingrediënten. Dat moest kunnen volgens apothekers Bas Bruines en Rob de Wolf. In 2014 richtten zij BrOnPharma op: een bedrijf in zelfzorgmiddelen die teruggaan naar de bron.

Bruines, geboren en getogen in de Jordaan, maakte in 2008 tijdens een vakantie op Gran Canaria de balans op. Hoe kun je een apotheek extra bestaansrecht geven en klanten nog maar aan je binden? Hoe kun je mensen beter maken met eerlijke producten die weinig kunstmatige stoffen bevatten – en dus des te meer natuurlijke ingrediënten – en die producten ook nog eens verpakken in een duurzaam jasje? Bruines vindt in Rob de Wolf een zakelijke partner met wie hij zijn ideeën uitwisselt en uiteindelijk realiseert. Met BrOnPharma-producten zorgt het apothekersduo ervoor dat klanten (nog) vaker terugkomen in de openbare apotheek, bij de gezondheidswinkels en in de drogisterijen.

Bronpharma Amsterdam Made

BrOnPharma trapt af met een natuurlijke hoestdrank tegen keelklachten die ook nog eens lekker smaakt. Bruines en De Wolf weten als geen ander dat een goede hoestdrank alleen wordt ingenomen als de gebruiker het drankje ook lekker vindt. Ze laten een smaakpanel, dat bestaat uit 22 apothekersassistenten, 10 verschillende drankjes proeven. Eén smaakvariant komt als lekkerste uit de bus. Op een najaarsmarkt in Bodegraven worden de eerste vijftig flessen aan de consument gepresenteerd en het product slaat aan.

Inmiddels maakt BrOnPharma een Tijm Elixer (gezondheidsproduct), een Dropelixer (gezondheidsproduct), een Althea & Tijm Elixer (medisch hulpmiddel, raadpleeg voor gebruik de gebruiksaanwijzing) en een Honing & Tijm Elixer (medisch hulpmiddel, raadpleeg voor gebruik de gebruiksaanwijzing). Natuurlijke ingrediënten liggen daaraan ten grondslag. Ook maakt en levert het bedrijf van Bruines en De Wolf sinds 2010 Zuiver Zalf, voor babybillen, in handige en hygiënische verpakkingen. De gezondheidsproducten van BrOnPharma zijn op dit moment verkrijgbaar bij openbare apotheken, drogisten en via webwinkels.

BrOnPharma

Brenner 55, Amsterdam, Nederland
06 31 957 377

Products

The makers

About this maker