BoerBos – Kuddevlees van Groot Heideschapen

BoerBos is een initiatief van Paul Bos, journalist en communicatie adviseur. Na 20 jaar bedrijfsleven en ondernemerschap keerde hij terug naar de boerderij waar hij is opgegroeid. Daar houden ze een schaapskudde, leveren wol aan kunstenaars en organiseren trainingen op het gebied van natuurlijk leiderschap.

Kuddevlees

Paul wilde zelf elke dag weer dichter bij de natuur zijn en de boerderij dichter bij de stad brengen. “En als we dan toch vlees willen eten, dan moeten we eigenlijk weer weten waar het vandaan komt…”, aldus Paul. Het ‘kuddevlees’ van BoerBos is afkomstig van de schaapskudde van Groot Heideschapen die grazen op een gedeelte van de Stelling van Amsterdam. De schapen hebben op de fortboerderij een goed leven. Ieder jaar is er vlees beschikbaar van de lammeren die bij hen ouder worden dan in de reguliere schapenhouderij.

Het productieproces

De kudde krijgt lammeren in maart/april, lopen vervolgens 4-5 maanden bij hun moeders en worden daarna ‘gespeend’ zodat zij zelfstandig kunnen opgroeien. Met 14-15 maanden worden de lammeren diervriendelijk geslacht en door een slagerij uit Hoofddorp klaargemaakt voor de verkoop.

BoerBos werkt volledig biologisch. “Er wordt geen gebruik gemaakt van antibiotica, kunstmest of bestrijdingsmiddelen en de schapen lopen vrijwel het hele jaar buiten met goed drinkwater, genoeg schaduw en kruidenrijk gras. We hooien van ons eigen land voor het voer in de winter.”

Bestellen

BoerBos heeft geen fysieke winkel, voor bestellingen kun je een mail sturen naar info@boerbos.nl.

BoerBos

Aalsmeerderdijk 460, Aalsmeerderbrug, Nederland
0650217585

Meet the makers