Keurmerk sinds: 25/05/2016

BLOOM – Innovatief ontwerp voor binnen en buiten

bloom-logo

Creatieve terrasverlichting
Het Haarlemse BLOOM is in 2000 opgericht door Rob Slewe, een ontwerper die op zoek was naar een creatieve manier om terrasverlichting en beplanting te ontwikkelen. Met het idee om de twee te combineren, is het ontwerp van de eerste BLOOM Pot ontstaan; de archetypische vorm van een bloempot verlicht met LED-lampen. Na een lange periode ontwerp- en veiligheidstesten zijn de eerste potten rond 2002 op de markt verschenen.

Nederlandse Designprijs
In 2004 werd de lamp genomineerd voor de Nederlandse Designprijs en BLOOM was een feit. De lamp is tegenwoordig verkrijgbaar is veel verschillende formaten en vrolijke kleuren. Ze zijn uiterst geschikt voor buitengebruik. Sinds 2004 is het assortiment aardig uitgebreid en werkt Rob regelmatig samen met verschillende ontwerpen. De Ornametrica Kroonluchter is bijvoorbeeld een ontwerp van IJslandse ontwerpers en de gloednieuwe Boei Lamp is ontworpen door Dick van Hoff, tevens bekend van de Stonestove van Weltevree. Simpele, herkenbare vormen en brede toepasbaarheid zijn nog altijd belangrijke kenmerken van de producten.

bloom lamp

De producten zijn gemaakt met hoogwaardig recyclebaar materiaal en alle lampen zijn voorzien van energiezuinige LED-prints, speciaal in Nederland gemaakt voor BLOOM.

Amsterdam Made keurmerk
BLOOM heeft sinds mei 2016 het Amsterdam Made keurmerk voor de Boei Lamp. De lamp, geïnspireerd op een mijnlamp en een boei, is ontworpen door Dick van Hoff en heeft met een vervangbare li-ion-batterij een extra lange levensduur. De ABS-onderdelen van de Boei Lamp worden gespoten in Haarlem voordat de gehele assemblage plaatstvindt in Overveen.

amsterdam made keurmerk logo

BLOOM

Elswoutslaan 2, Overveen, Netherlands
023 55 12 852

Products

Meet the makers