Biospirits – Distilleerderij met Ouderwets Vakmanschap en Veel Geduld

biospirits

Na jaren niet meer werkzaam geweest te zijn in de brouwwereld, begon het bij Frans Erdmann weer te kriebelen. In 2011 zette hij zijn 100% biologische distilleerderij op: BioSpirits BV. Het eigentijds ambachtelijke bedrijf maakt biologische moutwijn, molasse en fruitwijn. Daarnaast maken ze er gin, wodka, rum, whisky en likeuren.

Frans, geboren en getogen Amsterdammer, is blij met zijn leven als brouwer: ‘Het makersschap is alleen maar leuk! Het is vooral prachtig als mensen onze producten proeven en daar zo enthousiast over zijn.’

biospirits

Door het gebruiken van biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen, veel geduld en ouderwets vakmanschap bereikt de distilleerderij een smaak en kwaliteit die voor industriële fabrikanten vaak niet meer haalbaar is.

In hun grote koperen ketel (pot still) maakt BioSpirits dagelijks moutwijn, molasse en fruitwijn. De alcohol die hieruit wordt verkregen, ook wel ‘eau de vie’ genoemd, is de basis voor hun rum, whisky en likeuren. De grote trots van het bedrijf is de machine waarmee fluweelzachte alcohol wordt gemaakt die de basis vormt voor gin en wodka. Om de beste natuurlijke smaak te bereiken, gebruiken ze geen conserveermiddelen, kleur-, geur-, smaakstoffen, stabilisatoren of emulgatoren.

Frans: ‘De toekomst ziet er geweldig uit! Sinds we ook de jonge-, oude, rogge- citroen- en bessenjenever op de markt hebben worden we ook in de buurlanden opgemerkt. We hebben net een overeenkomst getekend met een Belgische importeur en er is belangstelling vanuit Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden!’

BioSpirits

Televisieweg 6, Almere, Nederland
036 52 16 193

Products

Meet the makers