Distilleerderij met ouderwets vakmanschap & veel geduld

Na jaren niet meer werkzaam geweest te zijn in de brouwwereld, begon het bij Frans Erdmann weer te kriebelen. In 2011 zette hij zijn 100% biologische distilleerderij op: BioSpirits BV. Het eigentijds ambachtelijke bedrijf maakt biologische moutwijn, molasse en fruitwijn. Daarnaast maken ze gin, wodka, rum, whisky en likeuren.

Frans, geboren en getogen Amsterdammer, is blij met zijn leven als distillateur: ‘Het makersschap is alleen maar leuk! Het is vooral prachtig als mensen onze producten proeven en daar zo enthousiast over zijn.’

Door het gebruiken van biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen, veel geduld en ouderwets vakmanschap bereikt de distilleerderij een smaak en kwaliteit die voor industriële fabrikanten vaak niet meer haalbaar is.

biospirits

In hun grote koperen ketel (pot still) maakt BioSpirits dagelijks moutwijn, molasse en fruitwijn. De alcohol die hieruit wordt verkregen, ook wel ‘eau de vie’ genoemd, is de basis voor hun rum, whisky en likeuren. De grote trots van het bedrijf is de computer gestuurde distillatie kolom,  waarmee fluweelzachte alcohol wordt gestookt die de basis vormt voor gin en wodka. Om de beste natuurlijke smaak te bereiken, gebruiken ze geen conserveermiddelen, kleur-, geur-, smaakstoffen, stabilisatoren of emulgatoren.

BioSpirits

BioSpirits BV, Bolderweg 50, 1332 AW Almere, Nederland
036 521 61 93

Products

Meet the makers