BALKONBAR – Onmisbaar voor buitenmensen met een klein balkon

balkonbar

 

Passie voor buiten, passie voor duurzaamheid

Arjen Spijkerman en Daan Meijners zijn de mannen achter de BALKONBAR. Ze delen een passie voor duurzaamheid in combinatie met het stadsleven. Iedereen die in de stad woont, kampt met hetzelfde probleem: te weinig (buiten)ruimte! Daarom bedacht Arjen in 2015 het idee van een bar voor je balkon. In datzelfde jaar werden de eerste barren geproduceerd in samenwerking met een sociale werkplaats in Amsterdam.

Sinds de lancering gaan de jongens als een speer en is menig Amsterdams balkon voorzien van hun product, dat niet alleen extra ruimte creëert maar ook nog eens voor veel gezelligheid zorgt. Binnen een handomdraai heb je er een bar, tafel of vensterbank bij om lekker aan te ontbijten, borrelen of een krantje te lezen. Naast de BALKONBAR verkopen ze bovendien hangtuinen waar je gemakkelijk je plantjes in kwijt kan! Ideaal voor mensen die graag optimaal genieten van een klein balkon.

De bar, die als DIY-pakket wordt bezorgd, is makkelijk op je balkonreling te bevestigen. De BALKONBAR is online te koop via de website, vtwonen en fonQ. Ook zijn er op dit moment twee verkooppunten in Amsterdam: GreenNest Gallery en De Balkonie.

BALKONBAR DRAAGT BIJ

De makers vinden dat het product iets moet bijdragen aan een gezonde en eerlijke maatschappij. Door samen te werken met sociale partners zoals Magis020 in Amsterdam zorgen ze voor een sociaal-maatschappelijk aandeel in de samenleving. Magis020 is een re-integratiebedrijf dat staat voor het ontwikkelen van talenten en mogelijkheden bij mensen met een beperking.

De barren en hangtuinen worden gemaakt van Europees Douglas-hout en dragen het PEFC keurmerk (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Dit keurmerk garandeert verantwoord bosbeheer en brengt sociale-, natuurlijke- en economische belangen in balans.

SaveSave

Balkonbar

Schalk Burgerstraat 66, Amsterdam, Nederland

Products

Meet the makers

About this maker