Amsterdam Republic – Drinken uit een AmsterdammertjeAmsterdam-Republic5

Een Amsterdamse verpakking die uitblinkt

Wie had ooit gedacht dat een ongelukje op de Geldersekade aanleiding was om Amsterdam Republic te beginnen? Frank Boers, oprichter, reed zijn auto iets te dicht op een Amsterdams paaltje. Na het akkefietje kon hij het idee van een glazen Amsterdammertje, gevuld met sterke drank, simpelweg niet los laten. De gedachte was dat traditionele Hollandse dranken, korenwijn en jonge jenever, het in een uiterst Amsterdamse verpakking erg goed zouden doen bij de toeristen. In 2002 werd het Amsterdamse vodkamerk werkelijkheid.

Nadat Boers een slijterij had gevonden die het product zou afnemen, ging hij op zoek naar een glasfabrikant die volledig transparante flessen zou kunnen maken. Dit was belangrijk, zodat de kleur van de drank snel duidelijk zou zijn. De kosten voor het produceren van de flessen betaalde hij zelf; vanwege de onzekerheid van de drankenmarkt wilden banken niet investeren. Toch bleek Boers een lucratief idee te hebben en gaat de verkoop sinds het eerste jaar al als een speer.

Amsterdam Republic Vodka

Een uitgekiende marketingstrategie

Om de klantenkring van Amsterdam Republic te vergroten heeft Boers veel grote Amsterdamse evenementen gesponsord, waaronder Gay Pride en de Gouden Kabouter Awards. Hierdoor werd het merk snel door de hele stad bekend en steeg de afzet. Het meest populaire product is Amsterdam Republic Vodka, een zachte vodka gemaakt van driemaal gedistilleerd graan en duinwater. Daarnaast worden ook jenever, korenwijn en likorette in een Amsterdammertje verkocht. Binnen Nederland wordt Amsterdam Republic in veel verschillende uitgaansgelegenheden gedronken en is het te koop bij groothandels, slijterijen en via de webshop.

Amsterdam Republic

Nieuwe Hemweg 7a, Westelijk Havengebied, Amsterdam, Netherlands
020 60 63 431

Products

Meet the makers