ain’t Art – meubels op maat

ain’t Art brengt een behoefte uit de maatschappij en het ondersteunen van ambachten samen. ain’t Art kijkt waar hun vaardigheden en visie gebruikt kunnen worden, en vertrouwen erop dat ze beloond worden voor hun werk. Sinds 2019 zijn ze gevestigd in Amsterdam en focussen ze zich op de meubelbehoeften van de stad.

Meubelmaker Philipp

Philipp Anetseder groeide op in een familiebedrijf dat metaalconstructies produceerde. Al op jonge leeftijd werd hij omringd met kennis, gereedschap en creatieve vrijheid, waardoor hij een voorliefde ontwikkelde voor materialen en hun eindeloze mogelijkheden. Na de middelbare school werd hij opgeleid tot meubelmaker bij een gerenommeerde Oostenrijkse maker. Hij leerde hem zowel traditionele als moderne manieren van het timmermansambacht.

Hout

Philipps favoriete materiaal bleek al snel hout. De verscheidenheid aan kleuren, een eindeloos scala aan toepassingsmogelijkheden en het natuurlijke karakter van het materiaal geven hem de inspiratie om te ontwerpen en te maken. Een half jaar lang trok Philipp met een gereedschapskist onder zijn arm door de stad. Hij onderhield en repareerde. Naar verloop van tijd wisten steeds meer Amsterdammers Philipp te vinden voor zijn advies, creativiteit en kunde. Hij werd gewaardeerd vanwege zijn flexibiliteit, zijn verantwoordelijkheidsgevoel en uiteraard de kwaliteit die werd geleverd. ain’t Art groeide uit tot een bedrijf waar vandaag de dag meubels vervaardigd worden en vakmanschap en lokale grondstoffen samenkomen.

Veel mensen dromen van een bepaald interieur, maar weten niet hoe ze het moeten realiseren. Dat is waar ain’tArt om de hoek komt kijken. ain’t Art vervaardigt unieke meubels die perfect aansluiten bij de wensen van de klant, zodat ze een duurzaam leven beschoren zijn. ain’t Art werkt met drie stappen: consult, design, realisatie. In elke stap wordt evenveel passie, kennis en vaardigheid toegepast om een duurzaam stuk voor jouw interieur te creĆ«ren.

Vakmanschap

Hoewel ain’t Art met moderne machines werkt om een betaalbaar meubel te vervaardigen, werken ze tevens samen met een traditionele schrijnwerker voor de finishing touch. Daarmee maakt ain’t Art niet simpelweg jouw volgende tafel of kast: ze maken meubels die gelukkig maken en je thuis laten voelen. ain’t Art staat voor handgemaakte, duurzame producten. Ze vervaardigden meubels die een leven lang, of zelfs meerdere generaties meegaan. Dat betekent dat ze gebruikmaken van hoogwaardig, massief hout. Hout uit lokale bossen, maar maken ook afvalhout krijgt regelmatig een tweede leven.

Toekomst ain’t Art

Aan toekomstdromen heeft ain’t Art geen gebrek: naast hun custom-made meubels, werken ze aan een vaste collectie en webshop. Hun werkplaats wordt uitgebreid zodat ze meer werk aan kunnen nemen. ain’t Art blijft gebaseerd op vraag en niet op aanbod.

ain’t Art

Ruysdaelstraat 38, 1071 XA Amsterdam, Nederland
06 181 484 38

Products

Meet the makers