Abbot Kinney’s – Lekker, Simpel & Plantaardig

logo abbot kinney's

Bij Abbot Kinney’s maken ze lekkere plantaardige alternatieven voor yoghurt en ijs met de allerbeste ingrediënten. Vietnamese kokosmelk bijvoorbeeld, Tuono amandelen uit Sicilië of Alfonso mango’s uit India. Dat smaakt het best, en is voedzaam en goed voor je. Dat vinden ze belangrijk! Abbot Kinney’s gebruikt zo weinig mogelijk ingredië nten en je vindt nooit onnatuurlijke toevoegingen in hun producten. Dat is Abbot Kinney’s: lekker, simpel en plantaardig. De producten liggen in honderden winkels in Nederland, België , Duitsland en Zweden. Geniet van hun producten!

Simpel & Plantaardig
Plantaardig eten is om veel redenen een goed idee. Je lijf is erop gebouwd om plantjes te eten, en een plantaardig dieet is een stuk milieuvriendelijker. Bij Abbot Kinney’s willen ze graag een bijdrage leveren aan een plantaardigere wereld. Als je de juiste producten bij elkaar kiest, kun je bijzonder lekkere dingen maken die goed voor jou zijn en goed voor de planeet. Neem bijvoorbeeld Coco Start met mango, hiervoor gebruikt Abbot Kinney’s de wereldberoemde Alfonso mango’s van de westkust van India, deze zijn heerlijk zoet en vol van smaak waardoor Abbot Kinney’s niks hoeft toe te voegen, zelfs geen suikers! Gewoon puur is de natuur op z’n best.

Ondernemend
In 2014 waren er twee ondernemende kerels, Gijs en Jimme. Ze kenden elkaar van een ondernemersclub en waren op zoek naar een idee om voor zichzelf te beginnen toen iemand ze een recept voor kokosyoghurt liet proeven. Het was yoghurt, maar voller en zachter en vreselijk lekker. Het was liefde op het eerste gezicht. De yoghurt was simpel, lekker en verantwoord en de boys besloten op onderzoek uit te gaan. Eerst naar Singapore, Thailand en Vietnam om alles te leren over kokosnoten en kokosmelk. daarna volgden er eindeloze tests. Toen het beste recept gemaakt was kwam de echte romantiek van het ondernemerschap: om de beurt om vijf uur op om de eerste Coco Starts te maken, te testen en uiteindelijk te verkopen.

Al snel staan ze tot ‘s avonds laat samen cupjes te vullen om aan de groeiende vraag te voldoen. Als in 2015 de eerste groothandel zich meldt, is het hoog tijd om over te schakelen op machines. In 2016 kunnen de jongens weer genieten van hun nachtrust, want inmiddels krijgen ze hulp van een gemotiveerd team. De producten liggen in honderden winkels in Nederland, België , Duitsland en Zweden. Naast Coco Start Naturel en Mango, hebben
ze inmiddels ook Almond Start (gemaakt van amandelen) en Coco Frost (naturel, aardbei, cacao). Het avontuur is nog lang niet voorbij!

Abbot Kinney’s

Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam, Netherlands
06 213 746 93

Meet the makers