Amsterdamse makers sluiten zich aan

Amsterdam Made is een community platform voor maakbedrijven in en rondom Amsterdam. Het is opgericht naar voorbeeld van San Francisco Made. Dit initiatief heeft in korte tijd een structurele groei van de maakindustrie gerealiseerd.

Door: Liselore Zoeteweij.

07/10/2015

De community bestaat ondertussen uit 100 leden waaronder Ace & Tate, Two-O en Brouwerij ’t IJ. Doel is het realiseren van groei en verduurzaming van de maakindustrie in de Metropoolregio Amsterdam. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam lanceert Amsterdam Made een keurmerk waar producten van aangesloten makers voor in aanmerking kunnen komen.

Het community platform
Alle makers die aangesloten zijn bij Amsterdam Made zijn te vinden op het community platform; www.amsterdammade.org. Hier worden de makers en hun producten aan het publiek gepresenteerd door middel van beeldende verhalen en sprekende foto’s. Door het communiceren van een uitgebreide agenda op maakgebied, met evenementen georganiseerd door Amsterdam Made en haar partners, wordt een sterke netwerkmogelijkheid gecreëerd. Daarbij zal Amsterdam Made haar makers een podium bieden op internationale beurzen en geeft het de kans om als collectief producten te verkopen op aantrekkelijke locaties, zoals museumwinkels, pop-up shops en concept-stores.

Keurmerk
Het keurmerk is vormgegeven in opdracht van de Gemeente Amsterdam en is bedoeld voor onderscheidende producten met een aansprekend verhaal. Het wordt toegekend aan kwalitatief hoogwaardige producten, zo mogelijk lokaal geproduceerd, die passen binnen de kernwaarden: creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. Doel van dit keurmerk is om consumenten in binnen- en buitenland te informeren over de producten die afkomstig zijn uit Amsterdam en omgeving.

More news